TRANSFORMACIÓ D’ALIMENTS

Nivell
CI
Objectius
  • Descobrir el procés de transformació de la carn en primera persona, tot manipulant les matèries primeres.
  • Conèixer l’origen de la llet i els seus múltiples derivats.
  • Establir hàbits d’higiene alimentària per assegurar l’obtenció d’un aliment lliure de patògens.
Descripció
Introducció: a part de detectar els seus coneixements previs, es pren consciència de la importància d’una alimentació saludable amb aliments de qualitat.

Transformació de la carn: origen de la carn, funcionament de la picadora, elaboració de mandonguilles, hamburgueses o llonganisses.

Transformació de la llet: origen de la llet, conservació de la llet, procés de desnatat i elaboració de la mantega.

Tast de mantega: presentem la mantega com a producte obtingut, i diferent a la mantega comercial. Descobrim a partir del gust, les diferències enrte elles.

Observacions
Es recomanable haver introduït aquesta temàtica a l’aula, haver pactat el producte final prèviament i tenir clars els grups de treball per a realització d’aquest. És important que les mirades s’escullin en funció dels interessos de l’alumnat.
Material
  • Davantal
  • Goma de cabell
Estacionalitat
Tot l’any.