MODELS DE PRODUCCIÓ RAMADERA

Nivell
ESO
Objectius
  • Conèixer el procés que segueix la llet des de l’origen fins que la consumim.
  • Oferir una visió crítica entre els processos de producció intensius i extensius.
  • Investigar i experimentar des d’un punt de vista científic.
  • Descobrir les feines de la granja en primera persona, tot establint un contacte directe amb una explotació ramadera.
Descripció
Introducció: Què són les granges i la ramaderia extensiva/intensiva, feines de la granja, productes que podem obtenir.

Les feines de la granja: Investigació sobre els propis animals de la granja, roda de tasques que cal fer a la granja – alimentació, neteja, recollida d’ous..

Munyida: procés d’extracció de la llet. Procés manual i procés industrialitzat. Reproducció mamífers.

Avicultura: races autòctones i al·lòctones, recollida d’ous, introducció a la fecundació dels ous, passos a seguir, procés d’incubació. Diferències entre els ous en funció de la raça (pes, volum, densitat…)

Observacions
 Es recomanable haver introduït aquesta temàtica a l’aula.
Material
  • Botes d’aigua
  • Roba adequada
Estacionalitat
Tot l’any