MIRADA CEREALISTA – ESO

Nivell
ESO
Objectius
  • Viure el món rural participant activament de la pràctica.
  • Aprofundir el coneixement d’un producte de proximitat: els cereals.
  • Descobrir i experimentar des d’un punt de vista científic.
  • Facilitar vivències que ens despertin el pensament crític sobre  l’origen dels aliments.
  • Complir amb el producte final acordat.
Descripció
DIA 1: descoberta dels diferents tipus de cereals. Propietat de les farines. Origen dels cereals. Història: la domesticació dels cereals. Elaboració de la farina: els molins. Elaboració de pasta fresca.

DIA 2: passos per fer pa: amassat, funyida, formar, enfornar. Fermentació. Elaboració de pans amb diferents tipus de cereals i fermentacions. Anàlisi de dades.

DIA 3: ruta per l’entorn, on es cultiven els cereals. Conclusions i tancament. Espai d’intercanvi de mirades: transferència entre iguals.

Observacions
Es recomanable haver introduït aquesta temàtica a l’aula, haver pactat el producte final prèviament i tenir clars els grups de treball per a realització d’aquest. És important que les mirades s’escullin en funció dels interessos de l’alumnat.
Material
  • Davantal
  • Goma de cabell
  • Material TIC necessari per al producte final
Estacionalitat
Tot l’any.