FORN I PRODUCTES PANIFICABLES

Nivell
CS
Objectius
  • Aconseguir el pa i altres productes per alimentar a tot el grup de l’estada.
  • Gaudir d’una feina manipulativa treballant de forma autònoma.
  • Calcular els ingredients que necessitem per elaborar tot el producte que es necessita.
Descripció
Introducció: A part de detectar els seus coneixements previs, definim quins són els ingredients del pa com a recepta mare de la qual se’n deriven la de la resta de productes. Presentació dels llevats i el procés de fermentació. Les propietats nutritives del pa com a aliment. Al·lèrgies i intoleràncies que es deriven dels productes panificables.

Amassada i forma: preparació dels ingredients i procés d’amassat. Repòs de la massa, funyir i formar.

Enfornar: El funcionament del forn i la inèrcia tèrmica. Coure els productes elaborats. Manipulació de la pala.

Observacions
 Es recomanable haver introduït aquesta temàtica a l’aula.
Material
  • Davantal
  • Goma de cabell
Estacionalitat
Tot l’any.