Què se n’ha fet de l’Emergència climàtica?

 

Fa poc més de dos mesos vivíem pendents de la problemàtica ambiental, del canvi climàtic i de la contaminació per plàstics.

 

Molta gent havia començat a fer canvis d’hàbits per contribuir amb els seu granet de sorra i, el més important, molts havien pres consciència de la importància d’actuar ja!, havien entès que el desastre climàtic era imminent i que no hi havia marxa enrere…

…però avui, després de seixanta-tres dies de confinament degut a la COVID 19, tot ha canviat.

La prioritat màxima passa a ser la salut de les persones i evitar contagiar-se amb aquest virus que sembla que ha vingut per quedar-se.Les manifestacions dels Fridays for Future ara se’ns plantegen com a ciència ficció en aquests moments que hem d’estar confinats a les cases. Però això no significa que el problema s’hagi resolt, al contrari, potser l’empitjorarem?

 

Com s’explica que els carrers, rius, platges, boscos estiguin  plens de mascaretes i guants?

És com si, de cop I volta, molta gent s’hagués oblidat de la importància del reciclatge, de totes les jornades de neteja que s’han fet, dels passos en la bona direcció que s’havien aconseguit.

Al CdA Empúries no ens en volem oblidar i ens neguem a acceptar que la feina feta fins ara no hagi servit per a res.

Malgrat la incertesa que provoca el coronavirus volem creure que hem de seguir lluitant. Evidentment que cal que seguim les mesures higièniques establertes per salvar les persones i fer ús del material necessari, però igualment cal que siguem responsables dels nostres residus.

Els guants i les mascaretes no són reciclables ni biodegradables, si surten volant de la porta del supermercat, per la finestreta del cotxe, per la tassa del vàter o a per qualsevol altre lloc inapropiat passen a contaminar l’entorn. Cal tenir clar que s’han de llençar al contenidor de rebuig.

Molta gent encara no ho sap i és per això que necessitem la teva ajuda.

Sabem que tu pots tenir el poder de canviar les coses. Imagina que salvar el món és a les teves mans! Ens ajudes?

 

  • Assegura’t que els de casa teva llencen els guants i les mascaretes al contenidor de rebuig
  • Abans de fer servir uns guants pensa si és necessari. Normalment és més efectiva una bona neteja de mans que l’ús dels guants incorrectament.
  •  Mira què ens expliquen des del ministeri de sanitat:
  • Fes aquest kahoot per assegurar-te que ho has entès

 

Kahoot del Desembossa’t

  • Fes un dibuix o escrit per ajudar la gent a entendre com ha d’actuar amb els residus. Si ens l’envies el publicarem a la web

el nostre correu és: b7990605@xtec.cat

 

Aquí ert passem alguns exemples d’Internet:

  • I si vols involucrar-te encara més, pots descarregar-te l’aplicació LITTERARI

Litter en anglès vol dir brossa.  Litterati és una aplicació que es basa en localitzar residus escampats per l’entorn i buscar solucions.

Litterati – The Global Team Cleaning the Planet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>