NO AL MACROPARC EÒLIC A LA COSTA BRAVA

Des que es va crear el Camp d’Aprenentatge d’Empúries hem treballat per acostar als alumnes que ens visiten els valors patrimonials de l’Alt Empordà. Defensem la preservació del patrimoni natural, cultural, arquitectònic i social d’Empúries, que van de la mà i que no s’entenen l’un sense l’altre.

Ens costa poc transmetre aquests valors paisatgístics i arquitectònics quan ens situem darrer l’Asclepi, el Déu de la medicina dels grecs, i contemplem, com ell feia fa 2200 anys la increïble bellesa del paisatge d’Empúries.

I com que volem preservar-ho, rebutgem frontalment el projecte de macroparc eòlic marí que es vol fer a Costa Brava Nord, des del Cap de Creus fins al Cap de Begur; projecte faraònic que perpetua un model obsolet de multinacionals que controlen el mercat de l’energia i exploten el territori sense tenir en compte els seus valors mediambientals, paisatgístics, socials i econòmics.

El fet que l’energia produïda sigui verda no vol dir que el projecte sigui en cap cas sostenible com ho evidencien les grans afectacions que es preveuen a curt i llarg termini en la pesca, el paisatge, el medi ambient i el turisme.

Donem el nostre suport a la Plataforma “Stop al macroparc eòlic marí del nord de la Costa Brava” i els manllevem una imatge magnífica de la recreació que ha presentat la biòloga i paisatgista Anna Zahonero representant com  quedaria el projecte un cop finalitzat i com afectaria el paisatge de les nostres platges.

 

.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>