Setmana Bio per a l’alimentació ecològica 2020

La 8a edició de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica es celebrarà del 17 al 25 d’octubre de 2020 i es poden realitzar les inscripcions fins al 2 d’octubreEs tracta d’un esdeveniment impulsat per la Generalitat de Catalunya a càrrec dels departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Educació i Territori i Sostenibilitat. Un any més, es desenvoluparan nombroses activitats arreu de Catalunya amb l’objectiu de promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques entre la ciutadania.

Les activitats incloses en el programa de la Setmana Bio estan promogudes per tota mena d’agents, des dels mateixos departaments fins a empreses ecològiques, passant per entitats locals i organitzacions relacionades amb aquest sector. Un dels projectes dins la Setmana bio és la Setmana bio a l’escola, que és l’apartat que agrupa activitats destinades a la comunitat educativa amb l’objectiu de donar a conèixer la producció agrària i l’alimentació ecològiques en l’entorn educatiu, tant a l’alumnat com a les famílies.

Les activitats de la Setmana Bio a l’escola les pot organitzar qualsevol centre educatiu de Catalunya que tingui interès, ja sigui centre d’educació infantil, primària, secundària, batxillerat, educació professional, educació especial o llar d’infants. També poden organitzar activitats les associacions i entitats relacionades amb la comunitat educativa, com per exemple les AMPAs, biblioteques, entitats locals o qualsevol altra que tingui interès a fer-ho.

Alguns exemples d’activitats poden ser:

  • Visita a pagesos, ramaders o empreses d’elaboració de productes ecològics, per descobrir o saber més sobre la seva feina diària.
  • Xerrades al centre d’una persona productora, ja sigui pagès, ramader o elaborador ecològic, per explicar la seva experiència.
  • Tallers, xerrades o altres visites relacionades amb la producció ecològica.
  • Tot de treballs relacionats amb l’hort ecològic.
  • Introducció d’aliments ecològics al menjador de l’escola.

La Setmana Bio disposa d’una plataforma web, setmanabio.cat, que permet la gestió i difusió del projecte i millorar l’experiència tant dels organitzadors com dels participants en les activitats del programa. Enguany, i a causa de la situació que ens toca viure, s’està treballant en la creació d’algunes actuacions virtuals que estaran disponibles a través d’un nou apartat de recursos en línia de la pàgina web.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>