JOCS DE LLENGÜES multi nivell

FORMULARI de sol·licitud, màxim 2 setmanes. El CRP disposa dels següents jocs per desenvolupar les habilitats en anglès

1. BLACK STORIES. Edat 12+, 2 o més jugadors. S’han de resoldre els enigmes. Caldrà encertar què ha passat, un cop el “màster” anuncia una situació i els participants, que fan preguntes de sí o no, hauran d’esbrinar la resposta. En llengua anglesa.

 

 

2. LAST LETTER Edat 8 +. Aquest joc és molt senzill d’entendre i d’explicar.  Els autors han traslladat a les cartes un joc tradicional, li han donat una volta per complicar-ho una mica i per permetre que puguin jugar fins a 12 persones a l’hora. Té 61 cartes il·lustrades, per practicar vocabulari. Cal cercar una paraula, relacionada amb els dibuixos de les cartes, que ha de començar amb l’última lletra de la paraula que s’ha dit anteriorment. Guanya el primer que aconsegueix desfer-se de les seves cartes.

 

3. TIME’S UP! Edat 4+, 2 a 12 jugadors. Fomenta l’expressió oral dels nens i nenes que han de definir els dibuixos. És un joc genial perquè  aprenguin a descriure objectes, persones o una mica més complex, accions (verbs), d’una forma divertida: cal  fer endevinar personatges famosos, reals o ficticis, als teus companys d’equip. Comença per descriure’ls sense nomenar-los. Després aconsegueix que els endevinin amb solament dir una paraula. I per acabar, es pot fer mímica. Però no es pot perdre el temps, només hi ha 30 segons cada torn!

 

4. WORD A ROUND Edat 10+, 2 o més jugadors. Qui ho havia de dir que el simple fet de posar una paraula en un cercle pogués donar tant de joc? Les normes són ben simples, en cadascun dels cercles de colors hi ha una paraula però no se sap on comença ni on acaba.  El primer dels jugadors que reconegui la paraula i la digui en veu alta es queda la carta.

 

5. IKONIKUS Edat 7+, 3-10 jugadors, 110 cartes. És un party game molt divertit on les  emocions seran el factor principal per guanyar la partida. Ikonikus és un joc social en el qual ens haurem de posar en la pell dels altres jugadors per guanyar la partida. Jugar amb les emocions mai ha estat tan divertit! En cada ronda d’Ikonikus, hauràs de fer preguntes divertides als teus contrincants: Com et sents quan estàs al cinema, i aleshores,  algú parla i no et deixa escoltar la pel·lícula?, Quan haig de parlar amb una persona i no en tinc ganes? A continuació, els  contrincants hauran d’escollir la carta de la seva mà que millor s’adapti a com se senten en aquestes situacions. Una vegada escollides, el jutge haurà de triar la carta d’emoció que més adequada li sembli a la seva pregunta i aquest jugador guanyarà un punt! El jugador que més punts aconsegueixi, serà el guanyador de la partida! I tot això amb anglès!

 

   6. ALLES TOMATE Edat 6+, 2 a 8 jugadors. Joc estrella per a l’adquisició de vocabulari. Recomanable per a tota la Primària. És un joc de memòria, amb un mecanisme que el fa molt ràpid, divertit i apte per un gran nombre de jugadors. A més podeu jugar en diversos idiomes i per tant us pot servir per aprendre, fixar i ampliar vocabulari de diferents llengües,  tingueu l’edat que tingueu.

 

7. STORY CUBES  Edat 6+. Joc polivalent i multilingüe, es pot jugar en grups petits  o més grans, de més jugadors. No hi ha puntuacions ni és competitiu; sinó que es tracta de generar històries utilitzant els daus i les imatges que hi apareixen. Genial per a processos creatius i desenvolupar la imaginació. És molt útil amb l’alumnat, ja que els obliga a planificar una història i desenvolupar la capacitat expressiva, des de frases senzilles a històries més complexes. Superportàtil i llest per jugar a qualsevol moment. Permet gaudir a tots amb les creacions dels altres.

 

8. STORY CUBES ACTIONS  Edat 6+. Complementa i amplia l’arsenal d’imatges de l’Story Cubes, però amb accions, amb verbs. Es tracta de llançar els daus i crear un relat unint les nou imatges resultants (o amb el nombre d’imatges que es vulgui jugar). Es poden generar  històries curtes i senzilles o d’altres  més sofisticades. La creativitat,  la diversió i el treball en l’àmbit de la llengua està assegurat!

 

 

9. SNAKE OIL Edat 10+, de 3 a 10 jugadors. Habilitats de la funció executiva: Començar una activitat, pensament flexible, organització.
És un joc magnífic per l’alumnat, els quals els hi agrada jugar als rols. En cada torn, un jugador/a  de Snake Oil treu una targeta “de client”. Aquesta els indica quin personatge són: estrelles de rock, pallassos, doctors, etc. Els altres jugadors treuen cartes amb paraules que ells combinen per crear estrafolaris productes com un “peix de goma” per vendre-ho al personatge. Els participants en el joc han de determinar per a què serveix el producte, com promocionar-lo i com podrien respondre els seus personatges. És una manera molt divertida per fer-los pensar des de l’ improvisació.

10. SPARALA GROSSA Edat 8+.  Un joc d’improvització basat en targetes gràfiques, amb 4 regles de joc diferents:

  • Preguntes/respostes: cada jugador rep 8 cartes i, alternativament, agafa una carta de manera aleatòria i li fa una pregunta a l’altre lliure basada en la targeta. L’altre jugador ha de respondre fent servir també una altra targeta.
  • Debat: aleatòriament s’agafa una targeta per triar un tema per debatre; tots dos jugadors utilitzen 5 targetes per recolzar els seus punts de vista.
  • Explica’m una història: tots dos jugadors imaginen alternativament una història molt curta (1 frase per cada targeta) amb 5 targetes aleatòries cadascun.
  • Variant de l’anterior: ambdós jugadors expliquen una història de la mateixa manera que al punt anterior, però ara utilitzen el mateix conjunt de 5 cartes. Els altres jugadors designen el guanyador de cada ronda.

11. BOTONS GRAVADORS  6 altaveus diminuts que graven i reprodueixen fins a 10 segons de so. A cada pressió el so o missatge es reprodueix en veu alta.  Permet crear jocs de conversa, guardar missatges, ajudar els nens a millorar la seva pronunciació, etc. 

 

12. KALEIDOS JUNIOR  Edat +7. Cada jugador o equip disposa d’un conjunt de làmines on hi ha dotzenes de dibuixos amb molts detalls, formes i colors. Se selecciona la làmina amb la qual es jugarà i la ruleta ens dirà quin tipus de paraules hem de buscar en aquest dibuix. Disposem d’un temps limitat per trobar-ne tantes com puguem. Els més petits poden jugar col·locant les làmines sobre els objectes que comencin amb la lletra de l’alfabet seleccionada o d’una categoria determinada.

 

13. CODENAMES Edat 14+. L’objectiu és localitzar els membres d’una xarxa d’espionatge entre les 25 cartes de noms clau a partir de les pistes que els dóna el líder. Es juga amb 2 equips.

 

 

 

14. TWILIGHT STRUGGLE 

Edat 14+. Joc d’estratègia basat en la guerra freda on un jugador (o equip) representa els Estats Units i l’altre la Unió Soviètica. L’objectiu del joc és portar un marcador comú a l’extrem del bàndol corresponent, o tenir el marcador a favor al terme de deu torns de joc. Cadascun dels deu torns de joc consisteix en una «fase de capçalera» i sis o set rondes en què els jugadors juguen les cartes, que representen esdeveniments històrics repartits en tres períodes: guerra inicial, intermèdia i tardana. Les cartes es juguen de dues maneres: com a esdeveniments o com operacions. Cada jugador ha de jugar almenys un esdeveniment (a la «fase de capçalera») a cada torn. Els esdeveniments del joc representen esdeveniments històrics específics (com la creació de l’Agència Central d’Intel·ligència, el bloqueig de Berlín o la crisi del canal de Suez), o situacions més generals (com la celebració d’una cimera o dels jocs olímpics). Les operacions permeten influir en un país, intentar un cop d’estat, realinear un país cap al propi bloc, o millorar la posició de la superpotència en la carrera espacial. Els esdeveniments afavoreixen els EEUU, a la Unió Soviètica o als dos a la vegada. Trobareu més detalls aquí i a les pròpies instruccions del joc, que inclouen exemples de partides. El 2010 es va considerar el millor joc de taula segons BoardGameGeek i ha guanyat diversos premis. En llengua anglesa.

FORMULARI de sol·licitud, màxim 2 setmanes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>