Antibiòtics: una mort anunciada?

Rita Andreu SansTítol:          Antibiòtics: una mort anunciada? Estudi sobre l’efecte de l’all, el romaní i la farigola.
Autor/a:     Rita Andreu Sans
Tutor/a:      Ana Robledo Carbonell
Modalitat:  Ciències i tecnologia: Ciències de la Salut
Àrea:          Biologia
Centre:       Ins Jaume Huguet
Localitat:   Valls

Objectius:
  1. Aprendre a fer antibiogrames.
  2. Estudiar l’activitat bactericida de tres substàncies naturals (l’all, la farigola i el romaní) en front de tres soques diferents de dos bacteris: Escherichia coli i Staphyloccocus aureus.
  3. Comprar l’activitat bactericida d’aquestes substàncies naturals amb l’actib
Hipòtesi:

El suposat efecte bactericida d’algunes substàncies naturals.

El procés:

Realització d’antibiogrames. Cerca d’informació.

Conclusions:

En conclusió, l’all té efectes bactericides potents enfront de l’Staphylococcus aureus i molt discrets enfront de l’Escherichia coli. La farigola mostra efectes bactericides considerables enfront dels dos bacteris i el romaní no té efectes bactericides. Un altra resultat important observat en aquest estudi és que aquestes substàncies exerceixen un poder bactericida molt similar enfront de les 3 soques, d’aquí pot deduir-se que les substancies bactericides naturals actuen per mecanismes molt diferents als dels antibiòtics. I per últim, cal considerar amb prudència que algunes substàncies d’origen vegetal siguin “antibiòtics natural”.

Bibliografia:
  • Belsa, Magda; et al.. Biologia. Sèrie observa.. Santillana
Llocs Web:
Presentació:

Fotos:

 

Foto 1.- Antibiograma

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>