Títol: Antibiòtics: una mort anunciada? Estudi sobre l’efecte de l’all, el romaní i la farigola.
Autor/a: Rita Andreu Sans
Tutor/a: Ana Robledo Carbonell
Modalitat: Ciències i tecnologia: Ciències de la Salut
Àrea: Biologia
Centre: Ins Jaume Huguet
Localitat: Valls
Objectius:
- Aprendre a fer antibiogrames.
- Estudiar l’activitat bactericida de tres substàncies naturals (l’all, la farigola i el romaní) en front de tres soques diferents de dos bacteris: Escherichia coli i Staphyloccocus aureus.
- Comprar l’activitat bactericida d’aquestes substàncies naturals amb l’actib
Hipòtesi:
El suposat efecte bactericida d’algunes substàncies naturals.
El procés:
Realització d’antibiogrames. Cerca d’informació.
Conclusions:
En conclusió, l’all té efectes bactericides potents enfront de l’Staphylococcus aureus i molt discrets enfront de l’Escherichia coli. La farigola mostra efectes bactericides considerables enfront dels dos bacteris i el romaní no té efectes bactericides. Un altra resultat important observat en aquest estudi és que aquestes substàncies exerceixen un poder bactericida molt similar enfront de les 3 soques, d’aquí pot deduir-se que les substancies bactericides naturals actuen per mecanismes molt diferents als dels antibiòtics. I per últim, cal considerar amb prudència que algunes substàncies d’origen vegetal siguin “antibiòtics natural”.
Bibliografia:
- Belsa, Magda; et al.. Biologia. Sèrie observa.. Santillana
Llocs Web:
- Agència Catalana de Seguretat Alimentària
- Centro Europeo para la Prevención y el Control de las Enfermedades
- Organització Mundial de la Salut
Presentació:
Fotos: