Disseny i construcció d’un kart

Marc Pérez BalagueróTítol:          Disseny i construcció d’un kart
Autor/a:     Marc Pérez Balagueró
Tutor/a:      Adela López López
Modalitat:  Ciències i tecnologia: Cientificotècnic
Àrea:          Tecnologia industrial
Centre:       Ins La Mar de la Frau
Localitat:   Cambrils

Objectius:
  1. Construir un prototip de kart de forma artesanal partint de zero i utilitzant el màxim de material reutilitzat possible.
Hipòtesi:

Es pot construir un kart reutilitzant materials i amb nocions bàsiques de mecànica

El procés:

Les dificultats que he hagut de superar son: Acoblar peces a una estructura no homologada, fer el sistema de direcció i frenada, ajustar el ralentí del motor i la encesa, utilitzar maquinària bàsica en materials de gran duresa, fer l’accelerador, fixar les rodes, la corona i el disc de fre a l’eix posterior.

Conclusions:

Es pot construir un kart des de zero però calen unes nocions de mecànica superiors a les bàsiques degut a que adaptar cada element a l’estructura ha estat tot un repte que ha comportat moltes complicacions.
Tot i construir un kart de manera no industrial, aquest no compleix els mínims de seguretat per poder entrar a un circuit. L’estructura no està preparada per suportar els esforços de torsió i les forces G que s’adquireixen al conduir amb velocitat per les corbes. Les rodes no tenen l’adherència suficient per poder passar les corbes sense derrapar i el sistema de fre no és prou potent com per frenar un kart que va a més de 60km/h.
Gràcies a la realització d’aquest treball he pogut ampliar els meus coneixements inicials en el món de la mecànica com ara el funcionament d’un motor de combustió i tots els elements associats (carburador, encesa, transmissió, …) i a més he après tècniques bàsiques de taller mecànic que han sigut imprescindibles pel resultat final. Per posar a punt el prototip construït s’hauran de fer diverses proves i assajos per garantir el seu bon funcionament i seguretat.

Llocs Web:
Vídeo:

Presentació:

Fotos:

 

Foto 1.- primeres voltes del kart
Foto 2.- versió final del kart
 

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>