El Xalet de la Creu

Mercè Gómez OlléTítol:          El Xalet de la Creu. De casa patrimonial a casa de disseny.
Autor/a:     Mercè Gómez Ollé
Tutor/a:      Jaume Blay
Modalitat:  Arts
Àrea:          Dibuix tècnic
Centre:       Ins Altafulla
Localitat:   Altafulla

Objectius:
  1. Passar d’una casa patrimonial a una casa de disseny.
  2. Aconseguir fer un treball de recerca que també fos una proposta de venta oberta a compradors.
Hipòtesi:

Des d’un principi la meva hipòtesi era si jo podia remodelar tot el Xalet de la Creu en una casa habitable per als nous compradors i si em podia posar d’acord amb ells. Però una sèrie de desafortunats incidents i informació descoberta m’han fet canviar la hipòtesi. Aquesta tracta de si es pot redissenyar una planta del Xalet de la Creu perquè sigui una casa de disseny tenint en compte que és patrimoni d’Altafulla.

El procés:

Per culpa de unes confusions internes la informació necessària per realitzar el treball va arribar relativament tard. Es va trucar a la immobiliària responsable de l’habitatge i van dir que ens enviarien un correu per si els propietaris ens deixaven entrar a la casa per prendre mides interiors però aquest missatge mai ha arribat. A conseqüència d’aquesta tardança m’he hagut d’espavilar i intentar aconseguir tota la informació per el meu compte.
En quant a plànols vaig haver d’anar a la casa amb ajuda per prendre mesures de l’exterior de l’habitatge i l’entorn. Per l’interior vaig recopilar totes les mides preses de l’exterior i es va fer una suposició coherent de com era a la realitat. A partir d’aquí es va començar a treballar la part pràctica.
Els plànols reals van arribar conjuntament amb les mides i a causa del poc temps no he pogut fer altre cosa que posar-los com annex.

Conclusions:

Gràcies a aquest treball m’he adonat que la informació sobre el disseny d’interiors està globalitzada, poca gent coneix algunes de les seves especialitats. Per exemple la diferència entre disseny d’interiors, interiorisme i decoració. Són petites diferències, però fan que una professió canviï. Això ha suposat un problema a l’hora de trobar informació, ja que tota era molt general, i pocs cops esmentaven alguna especialitat. Ha sigut un treball que m’ha fet conèixer coses que no sabia, a plantejar-me dubtes, però també ha sigut una mica estressant a causa del temps i alguns problemes tecnològics, però un cop acabat, és satisfactori veure que l’esforç i el treball tenen el seu fruit.

Bibliografia:
  • Kelly Hoppen. The art of interior design. RIZZOLI INTL PUBL, 2016
Llocs Web:
Presentació:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>