El ballet, un estil de vida

Marina Ferrús PujalsTítol:          El ballet, un estil de vida
Autor/a:     Marina Ferrús Pujals
Tutor/a:      Marc Seguí Satorre
Modalitat:  Humanitats i Ciències Socials
Àrea:          Dansa
Centre:       Ins Ramon Barbat i Miracle
Localitat:   Vila-seca

Objectius:
  1. El meu primer objectiu que em vaig plantejar, era apendre molt més sobre el ballet i enriquir-me de nous coneixements.
  2. El segon, investigar tot tipus de lesions i problemes que pateixen els ballarins, coneixent quines són les seves prevencions i tractaments.
  3. El tercer, en relació al segon, volia observar com actua la meva antiga professora de dansa davant una lesió, entre altra informació.
  4. El quart, i per a mi potser el més interessant, era demostrar la disciplina i l’exigència que el ballet comporta i la seva gran dedicació que requereix.
  5. Finalment, m’agradava l’idea d’observar amb experiencia pròpia les dificultats de realizar una sabata de ballet pas a pas.
Hipòtesi:

No tenia cap hipótesis definida, ja que era un treball més aviat d’investigació a nivel personal.

El procés:

La metodología del meu treball està basada en organitzar tot tipus d’informació que he trobat, ja sigui en pàgines web, com en llibres, en documentals, videos, películes, entre altres. Després he fet la selecció de les lesions més freqüents i les he desenvolupat. A més a més relacionat amb el punt anterior, he entrevistat a la meva antiga professora de dansa per obtener tot tipus d’informació necessària i poder treure’n conclusions. I finalment he realizat una sabata de ballet pas a pas amb tots tipus de materials necessaris. Aquest darrer fet és el que més m’ha costat i amb més complicacions m’he trobat, ja que vaig tenir primerament dificultats en trobar les teles desitjades. Després el procediment em va costar molt, ja que vaig haver d’extreure els patrons d’una sabata comprada. I finalment el resultat, ja que no era l’esperat. Quan vaig tenir la sabata acabada, vaig pensar en que tot i que no era el desitjat, havia estat molt complicat i tot i així penso que no em va quedar tan malament. A la resta de treball vaig tindre alguna dificultat en trobar informació, i alguns cops no sabia si la informació trobada realment era verídica. Tot i així, vaig saber-me enfrontar amb aquestes petites dificultats i vaig realitzar un bon treball.

Conclusions:

-Apendre molt més sobre el ballet: Realment em vaig adonar que no sabia tant sobre la disciplina que estaba practicant. I sincerament he après moltísim amb el meu treball i això ha estat una satisfacció interna.
-Investigar sobre tot tipus de lesions amb les seves prevencions i tractaments: He pogut arribar a la conclusió que si algún cop pateixes una lesió, sobretot al món de la dansa, s’ha de curar molt bé per no tenir seqüeles. A més vaig observar la importancia d’escalfar bé tots els musculs abans i després d’una clase. I per últim, que la majoria de tractaments es repetien, com ara l’aplicació de fred o massatges.
-Conèixer com la meva professora s’enfronta a les lesions: Vaig poder reafirmar la meva anterior conclusió, ja que ella donava molta importancia a l’escalfament previ i posterior a una classe de dansa, i a més a més coincidia amb els tractaments esmentats.
-Demostrar l’exigència i la disciplina que requereix: Realment vaig poder arribar a la conclusió que el ballet exigeix tant que, en els casos més extrems pot arribar a transtorns alimentàris, com ara l’anorèxia o la bulimia. I que per tant, cal estar fort mentalment per no recaure en aquests.
-Realitzar una sabata de ballet: Vaig poder observar tota la dificultat que comportava la realització de una sabata. A més a més vaig tenir dificultats esmentades anteriorment. Tot i aixi ara, us asseguro, que ara li dono l’importància que cal quan compro unes sabates de ballet, ja que se amb aquesta experiència que és molt complicat.

Bibliografia:
  • ANA ABAD CARLÉS. Historia del ballet i de la danza moderna. Alianza Editorial
  • JUDY TATCHELL. Primeros pasos. Editorial Paidortibo
  • NÚRIA MASSÓ ORTIGOSA. El cuerpo en la danza: Postura, movimiento y antología.. Editorial Paidortibo
Llocs Web:
Presentació:

Fotos:

 

Foto 1.- Lluís XIV de França vestit de Sol Naixent.
Foto 2.- Lesions més feqüents en el món del ballet.
Foto 3.- Resultat final de la realització de la sabata de ballet feta per mi.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>