Pong 2.0

Títol: Pong 2.0
Autor: Jordi Espasa Rosell
Tutor: Vicent Tortosa Sánchez
Modalitat: Ciències i tecnologia
Àrea curricular: Tecnologia industrial
Centre: Ins Martí l’Humà
Localitat: Montblanc

Objectius:

El primer i principal objectiu d’aquest treball de recerca és aconseguir canviar la plataforma del clàssic joc anomenat “Pong”, passant així d’un joc exclusivament digital a un prototip completament físic.

Des d’aquet objectiu principal, sorgeixen altres objectius secundaris entre els quals destaco aconseguir una millora del joc, tant en la seva jugabilitat com en la seva versatilitat. Per arribar a aquest propòsit, utilitzaré una forma diferent de controlar el joc i opcions addicionals dins del propi joc.

Un altre objectiu és el de respectar al màxim la similitud entre el joc original i la meva versió; és a dir que, tot i el canvi de plataforma i de jugabilitat,  en aquest projecte s’intenta reproduir amb la major fidelitat possible tant les físiques del joc com el seu disseny.

Finalment, l’últim objectiu, que és propi de tots els treballs de recerca d’aquest nivell, és aconseguir un aprenentatge que, en aquest cas, es tradueix en el fet d’assolir un nivell tant en programació com en confecció de maquetes entre d’altres aspectes.

Hipòtesi:

És possible realitzar un canvi de plataforma per al joc “Pong”?

El procés:
  • Creació de l’estructura mecànica del treball
  • Col·locació de motors, corretges dentades, finals de carrera i cables
  • Instal·lació de l’arduino mega i drivers de motors
  • Elaboració de la programació que controla tota la maqueta
  • Col·locació d’imants de neodimi i vidre
  • Joysticks i disseny final
  • Automatització de la pala
  • Creació de l’App i el comptador

 trics

trics

 

 trics

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Conclusions:

Es pot afirmar que s’ha conclòs el treball amb èxit. Així, tot i que el prototip no s’hagi realitzat tal  com en un principi s’havia planejat a causa dels problemes que han sorgit en el decurs de l’elaboració,  el projecte ha assolit finalment tots els objectius proposats des d’un principi.

trics

Bibliografia:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>