Discere, Somnium, Creare

Joan CarriónTítol: Discere Somnium Creare
Autor: Joan Carrión Anaya
Tutor: Joan Teixell Martínez
Modalitat: Ciències i tecnologia: Cientificotècnic
Àrea curricular: Tecnologia Sostenible
Centre: Ins Fontanelles
Localitat: Les Borges del Camp

Objectius:
  • Mostrar la viabilitat dels sistemes proposats d’acord amb el que suposaria la seva incorporació a l’edifici.
  •  Dissenyar un model 3D de l’edifici per tal de facilitar una millor visió de la proposta de millora.

6

El procés:
  • Recerca de sistemes basats en l’aprofitament de recursos naturals (energia solar, aigües pluvials, energia de les petjades…)
  •  Estudi de viabilitat de les diferents propostes d’acord al context circumstancial.
  •  Modelatge 3D de l’edifici.
Conclusions:

Amb la recerca i l’estudi de les diferents propostes es poden extreure vàries conclusions.7

En primer lloc, penso que la importància de l’energia solar s’ha anat incrementant considerablement en el món i d’acord amb això, no seria erroni visualitzar aquesta energia com una de les més utilitzades en un futur no tan llunyà. Tanmateix, la dependència global en els combustibles fòssils encara es prou gran- com els interessos econòmics-. Pel que fa a l’estudi energètic, he conegut diversos factors que s’han de tenir presents en el càlcul de les cèl·lules fotovoltaiques i com influeixen en el moment d’elaborar una estimació energètica segons la ubicació i les característiques de les cèl·lules.

En segon lloc, la proposta d’un sistema d’aprofitament d’aigua pluvial concorda amb el context climàtic actual. Des d’aquest punt de vista, penso que hi ha hagut un augment en la conscienciació respecte la dependència que tenim envers aquest recurs natural, o si més no, en aquelles persones que en depenen per al correcte funcionament de l’activitat. A més, les dades de pluviometria anual confirmen una disminució de la quantitat d’aigua caiguda durant un període de 5 anys, fet no alarmant
però que caldria tenir en compte en un estudi d’una instal·lació o d’una superfície amb una mínima dependència d’aquest recurs natural.

Pel que tracta al sistema de reducció acústica, l’alteració de les condicions de so es comprovable i verdaderament té les seves repercussions.
L’aprofitament de l’energia de les petjades és una tecnologia cada vegada més creixent. Des del meu punt de vista, té un ampli futur d’acord amb el gran potencial de les persones per crear energia. Pel que fa a l’estudi, vists els resultats, l’energia que es pot obtenir en aquest moment no és molt gran i per tant la inversió resultaria difícil d’amortitzar. Tanmateix, a mesura que evolucioni aquesta tecnologia i s’aconsegueixin cèl·lules amb més poder energètic, penso que serà un sistema a tenir present.

Com va dir Elon Musk: “El fracàs és una opció. Si les coses no estan fallant, no estàs innovant prou“.

Bibliografia