La Bellesa de la Química

Cristina SaucedoTítol: La bellesa de la Química
Autora: Cristina Saucedo Llaberia
Tutora: Assutzena Baqué
Modalitat: Ciències i tecnologia
Àrea curricular: Química
Centre: Ins Ramon Berenguer IV
Localitat: Cambrils

Objectius:
  1. Sintetitzar una crema amb mitjans casolans.
  2. Elaborar una crema amb el màxim de productes naturals possibles.
  3. Preparar tres cremes de diferents concentracions en quant a oli i aigua.
  4. Fer un estudi de les cremes elaborades i comparar-les respecte les seves propietats (pH, densitat, color…).
  5. Confeccionar diferents cremes variant diferents paràmetres, per tal de poder-les comparar.
  6. Fer un estudi de mercat.
Hipòtesi:
  1. Una crema amb més quantitat d’aigua té més densitat que una crema amb més quantitat d’oli.
  2. Una crema amb més concentració d’oli és més viscosa.
  3. El pH d’una crema serà̀ més baix si conté més quantitat d’oli, ja que els olis tenen un pH baix.
  4. A major temperatura, la crema serà menys viscosa i per tant, més líquida.
  5. A major temperatura, la densitat disminuirà.
  6. Les dones utilitzen més la crema facial que els homes.
  7. Quasi ningú́ coneix la diferència entre una crema humectant i una crema hidratant.
  8. Les cremes amb menor viscositat i major absorció agraden més.
El procés:

El treball consta d’una part teòrica i d’una part pràctica.

En la part teòrica, explico la història del sorgiment de la crema, els diferents tipus de cremes, la crema que necessita cada pell per aconseguir un bon resultat, etc…

En la part pràctica, com el seu nom indica, faig l’elaboració d’una crema casolana amb productes naturals.

Conclusions:
  • Es compleix la primera hipòtesi ja que és cert que una crema amb més quantitat d’aigua té més densitat que una crema amb més quantitat d’oli. 2.
  • També és cert que una crema amb més concentració d’oli és més viscosa.
  • Sobre la tercera hipòtesi en que el pH d’una crema serà més baix si conté més quantitat d’oli, és totalment fals. Les tres cremes tenen els pH molt 
semblants tenint en compte la diferència de quantitat d’oli que té cada una.
  • A major temperatura, la crema serà menys viscosa i per tant, més líquida: aquest fet depèn del temps. És a dir, en el mateix moment en que ha estat elaborada sí que es podria dir que és més liquida que la que ha estat feta a temperatura ambient, però al pas dels dies agafa una consistència més 
viscosa.
  • Es compleix la hipòtesi en que les dones utilitzen més la crema facial que els homes.
  • És fals que quasi ningú coneix la diferència entre una crema humectant i una crema hidratant, bastanta gent la coneix.
  • Les cremes amb menor viscositat i major absorció agraden més: es compleix el grau d’absorció tot i que la gent prefereix una crema viscosa.
Bibliografia: