Dia internacional contra l’homofòbia, transfòbia i bifòbia

El 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra l’Homofòbia, Transfòbia i Bifòbia, amb l’objectiu de conscienciar la comunitat educativa vers la discriminació del col·lectiu LGBTI (lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres, intersexuals)  i garantir els seus drets en peu d’igualtat amb tota la ciutadania.

Els centres educatius són espais de socialització i, per tant, són el marc idoni on treballar els valors de la igualtat, el dret a la diferència i el respecte als drets humans. Tot i la tasca duta a terme, encara en els centres educatius se segueixen reproduint relacions de desigualtat i situacions discriminatòries, moltes de les quals per raó de gènere.

La vivència del gènere ha de ser una vivència saludable i empoderadora de la persona. Per això, el coneixement i el respecte a la diversitat pel que fa a l’orientació sexual, la identitat de gènere o l’expressió de gènere ha de ser efectiu a tot el sistema educatiu.

Des de la Biblioteca de la Generalitat de Catalunya, en ocasió d’aquesta celebració, han preparat una breu bibliografia i filmografia temàtica especial per aquests temps de confinament, ja que tots els llibres i pel·lícules són accessibles en línia. La podeu consultar a la pàgina d’Activitats de la Biblioteca a la Intranet.

L’objectiu d’aquest recull és apropar-nos des d’un vessant literari i audiovisual a la qüestió LGBTI.

Més informació a XTEC >>

Recursos >>