Iª Jornada de Treball de Salut Mental i Joves

Aquest dimarts 21 s’ha celebrat a l’Auditori Municipal de Cervera la I Jornada de treball de Salut Mental i Joves on han participat professionals dels diferents àmbits  que intervenen amb els  joves de Cervera.

La jornada ha estat el resultat a un any on diferents grups s’han coordinat per donar a conèixer l’actuació de diferents comissions que treballen la necessitat prioritzada de salut mental i joves a Cervera i han treballat per adquirir nous coneixements i noves perspectives envers a la salut mental i el jovent.

La inauguració de la jornada ha estat a càrrec de Ramón Augé (Alcalde de Cervera), Francesc Lluch (president del Consell Comarcal de la Segarra), Mireia Abellana (directora d’Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut a Lleida) i Vanessa Pera (Directora assistencial de salut mental infantil i juvenil de Sant Joan de Déu Terres de Lleida).

A continuació ha intervingut Montse Esquerda, Pediatra de Sant Joan de Déu Terres de Lleida qui ha parlat de la relació entre el desenvolupament dels infants i joves, l’entorn i la seva salut mental.

La sessió ha continuat amb el Plenari de Grups de Treball on diferents responsables d’actuació juvenil a Cervera han parlat del funcionament del treball que estan realitzant i de la importància del treball en xarxa.

Desprès de la pausa s’ha continuat amb la Taula de Coneixement on els professionals han fet aportacions molt interessants sobre els projectes que estan duent a terme. Aquests projectes són una eina d’intervenció pels i les joves.

La sessió ha acabat amb Joan Colomo, subdirector General de Drogodependències qui ens ha parlat de les estadístiques del joves i el consum i ens ha fet reflexionar vers això.

Ha estat una jornada molt enriquidora.