El plurilingüisme a l’Europa romànica- Termòmetre Lingüístic i Marc d’Ensenyament de Llengües Vives – Formació 2016 a Catalunya

1marcllenguesvives

Es continua estenent la incorporació de centres al Termòmetre Lingüístic (TL), diagnòstic pedagògic de la competència lingüística, que s’aplica als infants de 5 anys. Ja s’ha aplicat a unes cent cinquanta escoles de Catalunya i Occitània i ara s’estén a les Illes Balears i Catalunya Nord.

El TL permet dissenyar itineraris diferenciats per als alumnes segons nivell maduratiu. Enguany posem a disposició el Marc d’ Ensenyament de Llengües Vives (MELvives), com a marc fonamentat per a l’elaboració del projecte d’ensenyament plurilingüe a les escoles de llengua catalana, obert a les llengües romàniques amb l’anglès com a llengua transnacional.

FORMACIÓ 2015-2016

Es preveu fer una jornada-taller de 5 hores de durada a Barcelona, el dissabte 23 de gener de 2016

Els objectius i els continguts de la formació s’amplien i evolucionen amb respecte al curs passat: hem volgut evitar una formació repetida i reduïda a centres de nova incorporació. Per aquest motiu, hem apostat per un major lideratge i protagonisme dels/les mestres d’escoles que ja han aplicat l’instrument, de tal manera que la seva experiència enriqueixi als/les mestres de nova incorporació, al mateix temps que podran seguir aprofundint en tots aquells aspectes didàctics per a l’enfocament de l’oralitat a l’aula i iniciar-se en la pràctica d’un projecte d’ensenyament plurilingüe que ha de comptar, necessàriament, amb la implicació de tots els membres del claustre.

LA JORNADA FORMATIVA CONSTARÀ DE LES SEGÜENTS PARTS:

1. BLOC COMÚ PER A TOTS ELS ASSISTENTS que consisteix en la presentació del Termòmetre Lingüístic des d’una perspectiva teòrico-empírica amb diàleg/debat dels assistents a partir de pràctica compartida i amb la participació de dues escoles de cada territori. Seguidament, hi haurà una sessió expositiva sobre els espais de l’oralitat amb plantejament globalitzat per al desenvolupament de les quatre habilitats orals a educació infantil i cicle inicial.
Aquest és un bloc adreçat a mestres d’educació infantil, primària, especialistes de llengües estrangeres, equips directius i responsables dels projectes lingüístics PER A ESCOLES DE NOVA INCORPORACIÓ i també a docents i responsables dels projectes lingüístics d’escoles JA PARTICIPANTS, atès que no es repetiran els continguts de la jornada anterior, sinó que s’aprofundirà i s’avançarà en els mateixos.
2. BLOC DIVERSIFICAT EN TALLERS PRÀCTICS que es desenvoluparan de manera simultània.
Aquest bloc permetrà als assistents aprofundir en algun dels aspectes plantejats en el MARC D’ENSENYAMENT DE LLENGÜES VIVES a partir d’un taller pràctic amb lliurament de materials i recursos per al desenvolupament de les didàctiques plantejades. Els tallers van adreçats als diferents col·lectius que conformen l’equip de docents d’una escola d’educació infantil i primària (mestres educació infantil, primària, especialistes de llengües estrangeres, equips directius, responsables dels projectes lingüístics…)
Anàlisi i aprofundiment específic d’una de les parts que han de permetre la construcció conjunta d’un projecte plurilingüístic coherent amb les aportacions des de les diferents perspectives.

Jornada formativa Barcelona. 23 de gener 2016. DESCARREGUEU-VOS EL PROGRAMA

QUI ES POT INSCRIURE A LA JORNADA?
Mestres d’educació infantil, primària , especialistes de llengües estrangeres d’educació infantil i primària, equips directius i responsables dels projectes lingüístics.

Formació adreçada a escoles de nova incorporació i a escoles ja adherides al projecte. Grup Promotor Santillana haurà distribuït els materials per les escoles de manera gratuïta amb caràcter previ a la jornada, per tal que puguin ser estudiats per l’equip de mestres amb la deguda antelació.

Inscripció gratuïta.

Document (*)
Nom (*)
Cognoms (*)
Adreça electrònica (*)
Nom de l’escola en la que treballa (*)
Lloc o càrrec que ocupa
Adreça postal de l’escola
Persona de contacte (*)
Adreça electrònica de la persona de contacte (*)
Codi XTEC de l’escola (*)
La vostra escola va participar en el pilotatge del curs 2014-2015?

La vostra escola va participar en el pilotatge del curs 2013-2014?
No
No

La vostra escola és sòcia de la SCP?

No

Inscriu-te en un dels següents tallers simultanis:

La jornada escolar: un oportunitat per fer parlar els infants
(Educació infantil i cicle inicial)
El tractament de la llengua estrangera i l’ús de les llengües de les famílies.
(Educació infantil i cicle inicial)
”Familhas de lengas” : un programa de transferència lingüistica a educació primària.
Aprenentatge eficaç d’anglès i francès a Educació Primària: més enllà dels fets cojunturals.
Taula-debat. Organització escolar i agrupaments flexibles.
Els itineraris diferenciats i models MELvives a discussió.
(Equips directius)

Sessió

Barcelona (23 de gener de 2016)
Girona (30 de gener de 2016)
Tarragona (13 de febrer de 2016)
Lleida (20 de febrer de 2016)

Accepto la política de privacitat


Els camps marcat amb un asterisc (*) són obligatoris. Si teniu cap dubte poseu-vos en contacte amb scp@iec.cat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>