Maleta Expressart

Voleu treballar l’art contemporani amb els vostres alumnes?

Al CRP teniu un material que us pot servir de gran ajuda per desenvolupar propostes pedagògiques amb l’ajuda de materials (objectes tridimensionals, imatges i textos) guardats en una caixa: la maleta pedagògica Núm.55: ExpressArt-Museu Portàtil.

El projecte ExpressArt, és una maleta artística elaborada pel MACBA i neix de considerar l’art contemporani com un generador d’aprenentatges diversos i de posar a l’abast de tothom un projecte en què les experiències d’èxit de tots els que hi participin estiguin garantides des del començament.

L’objectiu és proporcionar recursos per treballar qüestions i temàtiques molt diferents, tenint present un enfocament competencial, sent l’art contemporani el punt de partida de tot el que se suggereix.

El projecte també vol destacar que l’art és un mitjà d’expressió que ofereix unes possibilitats quasi infinites de comunicar idees, sentiments, opinions i emocions i pot utilitzar els més variats materials, objectes i procediments, els quals, al seu torn, poden significar coses ben diferentes segons l’artista que els utilitza. I és que no hi ha una tipologia d’artista única, ni una manera de fer única, ni un codi de significats universal.

Un altre objectiu del projecte és que l’alumnat prengui consciència de la seva pròpia capacitat per expressar-se, i que la desenvolupin lliurement i animant-los a utilitzar alguns dels elements o procediments del mitjà d’expressió que fan servir els artistes.

Tant alumnes com professorat podreu gaudir de les obres i establir un diàleg partint de la pròpia experiència i estimulant el respecte i l’interès per l’art com a mitjà d’expressió, joc, representació i experimentació. També podreu desenvolupar la presa de consciència dels infants sobre la seva pròpia capacitat d’expressió i que la desenvolupin lliurement, minimitzant imposicions i restriccions, en la mesura que sigui possible, tot animant-los a utilitzar alguns dels elements o procediments que fan servir els artistes.

Tutorial

PRÉSTEC
Podeu fer la reserva enviant el següent formulari de préstec, indicant les vostres dades i les dates que us interessa la maleta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>