Radical May

Literal impulsa el Radical May, una iniciativa online per transformar el món

El món del llibre, i en especial les editorials de pensament crític, està vivint un moment molt dur a nivell internacional a causa del tancament de les llibreries. Davant d’aquesta situació, una sèrie d’editorials de tot el món juntament amb LITERAL, la fira d’idees i llibres radicals, s’han proposat tirar endavant un festival online del llibre radical que iniciarà el proper 1 de maig, diada internacional de la classe treballadora, i s’allargarà tot el mes.

El festival literari comptarà amb una programació variada de taules rodones, xerrades i debats al voltant de les idees que transformaran el món que ve. Les activitats es portaran a terme en la majoria de franges horàries i diversos idiomes. D’aquesta manera, en un moment d’incertesa, aquesta iniciativa pretén situar el pensament crític en el pal de paller de les respostes que totes i tots necessitem durant el confinament.

Així, autores i autors de renom internacional i nacional seran les protagonistes d’aquest maig radical. El tret de sortida del festival el donarà la conversa que Susan Ferguson i Tithi Bhattacharya tindran sobre “La vida, el capitalisme i la pandèmia: idees feministes sobre el treball de les dones”. El mateix dia 1 de maig, Noam Chomsky i Erik Loomis reflexionaran sobre la “Resistència obrera a la crisi del capitalisme”. Mark BrayWu MingSarah Jaffe o Costas Lapavitsas seran alguns dels autors que també reflexionaran durant el Radical May.

El projecte vol sumar durant aquest maig iniciatives d’arreu del món en les principals llengües del planeta. A través del manifest, que es pot trobar a la web de la iniciativa, ja s’hi han sumat projectes d’Estats Units, Regne Unit, Canadà, Indonèsia, Catalunya, l’Estat Espanyol, Amèrica Llatina, França i Itàlia, entre altres. Verso books, Bellaterra edicions, Haymarket, Pluto press, Tigre de Paper edicions, Feminist Press, PM press, AK press o Momo editore son algunes de les editorials participants.

Radical May tindrà com a espai de trobada i difusió la pàgina web de la fira Literal. Així, radicalmay.literalbcn.cat serà, alhora, agenda i repositori de les activitats que es programaran de l’1 al 31 de maig arreu del món i que es podran seguir gratuïtament per internet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>