Q-PASSA

Q-PASSA és un taller de format teatral i participatiu de sensibilització per introduir i tractar temes relacionats amb l’agroecologia, l’alimentació saludable, el consum responsable, el malbaratament i aprofitament, la petjada ecològica i la sostenibilitat ambiental entre d’altres. Està gestionat per la XES (Xarxa d’Economia Solidària de Sant Andreu) amb el suport del Districte.

El taller està pensat per a joves de 2n de l’ESO dels instituts públics de Sant Andreu i té una durada de 2 hores. 

Q-PASSA es planteja com un concurs de televisió on les participants seran les concursants i les dinamitzadores de l’activitat les presentadores. Hi haurà una sèrie de proves pels diferents blocs temàtics que es desplagaran en diferents formats per tal d’enganxar els i les joves (eines digitals, improvisació teatral, manipulació de materials,…).

Aquest format teatral i participatiu ens permet obrir espais d’aprenentatge des de l’experiència, la interacció i el joc, facilitant espais de reflexió conjunta i fomentant que totes les persones participants puguin aportar els seus coneixements i idees.

Per a la concreció dels continguts i les línies temàtiques que s’abordaran durant el taller es realitzarà una sessió de co-creació de 2 hores en format virtual el 27 de setembre per la tarda amb tot el professorat dels centres educatius de Sant Andreu participants en el projecte.  Per concloure el projecte també es farà una trobada final on es compartiran experiències. Els professors participants podran acreditar 10 hores de formació. 

Objectius del taller

  • Generar un espai d’aprenentatge lúdic i participatiu basat en l’experiència que permeti l’adquisició de nous continguts relacionats amb les línies temàtiques que planteja l’activitat
  • Obrir la mirada i l’esperit crític sobre què mengem, com consumim i com ens relacionem amb l’entorn per valorar si ho estem fent des d’una perspectiva d’alimentació saludable, consum responsable i sostenibilitat ambiental.
  • Conèixer de primera mà iniciatives locals (del barri) per visualitzar que és possible trobar exemples reals i locals que s’orienten cap a lògiques de consum responsable, economia social i solidària, sostenibilitat ambiental,… 
  • Crear vincles entre els centres educatius (joves) i iniciatives del barri per poder crear espais d’interacció i participació conjunta.

INSCRIPCIONS TANCADES (es van fer durant el mes de juny del 2021)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>