Sant Martí d’Empúries, l’evolució d’un poble

Nivells educatius: ESO

Codi de l’activitat: Em1

Sant Martí d’Empúries actualment és un petit nucli turístic, però ocupa la primera zona on s’establiren els grecs a la seva arribada al país i on fundaren la polis d’Empòrion al segle VI aC. Aquesta, després del segle III d.C., quedaria com a únic nucli habitat d’Empúries, i seria seu de bisbat i capital del comtat del mateix nom durant l’edat mitjana.

L’activitat consisteix a fer un recorregut pel camí forestal d’Empúries al llarg del qual s’identifiquen elements de diferents moments de la història i s’acaba amb la visita del nucli de l’Empúries medieval i del lloc que ocupava l’antic port d’Empúries.

Per vincular a la programació del centre
ÀMBIT DIMENSIÓ COMPETÈNCIA
Coneixement del medi Món actual C2: Interpretar el present a partir de l’anàlisi dels canvis i continuïtats al llarg del temps, per comprendre la societat en què vivim
Objectius: ·         Conèixer de primera mà el primer establiment dels grecs a la costa catalana i el comtat medieval del qual Sant Martí en fou la principal seu.

·         Aprendre a valorar l’herència grega i medieval de la cultura catalana.

·         Fer-se càrrec del treball dels arqueòlegs i restauradors com a possible opció laboral de futur.

Per dur a terme aquesta activitat partirem de la pregunta guia:

Recomanem que mireu la presentació que us enviem per tal de començar a preparar el terreny i crear interès i curiositat.

Els alumnes s’hauran de plantejar noves preguntes i trobar respostes fins a poder resoldre la pregunta guia que els plantegem.

            

Aquesta activitat està relacionada directament amb:

  • Jaciment grecoromà d’Empúries i Museu
  • Empúries, de la mà dels déus (Mitologia a Empúries)
  • Jaciment ibèric d’Ullastret i Museu
  • Sistema Dunar d’Empúries

Espigó1735Petit

Torna a activitats de Sant Martí d’Empúries