L’Empordà, l’oli i el vi

Nivell educatiu: Cicle Superior de Primària (adaptable) i ESO

Codis de l’activitat: Pn6

L’activitat pretén donar a conèixer els conreus tradicionals mediterranis de l’olivera i la vinya, i també dels cereals. Primer de tot es visita un olivar on s’identifiquen els tipus d’oliveres, s’observa el terreny, la vegetació i es fa una lectura del paisatge. Tot seguit es visita una vinya on s’identifiquen els tipus de vinyes i novament fem una observació del terreny i de la vegetació. Per últim anem a les instal·lacions que la cooperativa Empordàlia té al poble de Pau. Aquí visitarem un trull actual i un d’antic i podrem entendre tot el procés de transformació de l’oliva en oli. També visitarem el celler on podrem visualitzar el cicle del vi.

L’objectiu és que l’alumnat realitzi una primera aproximació a les tècniques agràries de casa nostra (antigues i modernes), als processos de transformació dels productes agraris i a la nostra tradició alimentària (dieta mediterrània).

La visita té una durada d’unes 6 hores.

Aquesta activitat està directament relacionada amb:

  • L’Empordà a vol d’ocell, Nord-Sud
  • Sant Pere de Rodes

Torna a activitats per àmbits