En Màrius i la Pina

Nivell educatiu: Cicle Inicial de Primària (i adaptable a Cicle Mitjà)

Codi de l’activitat: Ea1

L’objectiu principal d’aquesta activitat és que l’alumnat de Cicle Inicial de Primària percebi l’espai de les ruïnes d’Empúries com una ciutat on vivia, ja fa molt de temps, gent com ells, tot i que tenien usos i costums diferents.

L’activitat consisteix en una visita per la ciutat grega (Neàpolis) on realitzen una sèrie de jocs que ajuden els alumnes a entendre com vivien els grecs i romans fa més de vint segles.

Per tal de preparar convenientment l’activitat, es demana que l’alumnat conegui el conte de L’àvia Pina i en Màrius d’Empúries, que els posa en antecedents de com vestien i vivien els nens i nenes fa dos mil anys i, a més, permet treballar una sèrie de valors com ara l’amistat, el respecte mutu o la solidaritat.

Per vincular a la programació del centre
ÀMBIT DIMENSIÓ COMPETÈNCIA
Coneixement del medi Món actual Competència 2: Interpretar el present a partir de l’anàlisi dels canvis i continuïtats al llarg del temps, per comprendre la societat en què vivim
Objectius:
  • Conèixer la manera de viure dels nostres avantpassats i  comparar-la amb la seva vida quotidiana.
  • Realitzar jocs típics grecoromans i adonar-se de la similitut amb els jocs que ells coneixen

 

 

 

 

 

 

Per dur a terme aquesta activitat partirem de la pregunta guia:

És important que mireu amb els alumnes la presentació que us enviem per tal de començar a preparar el terreny i crear interès i curiositat.

               

 

Torna a Empúries: un pont de mar blava

Aquesta activitat està directament relacionada amb:

  • Sorra i Dunes
  • Taller de Petxines