El Projecte THEOS

La  localització del nostre CdA dins del poble de L’Escala, a tocar del jaciment arqueològic d’Empúries i també enmig dels parcs naturals dels Aiguamolls, del Montgrí-Baix ter i del Cap de Creus, ens situa en una posició excel·lent per a treballar tant el patrimoni arquitectònic, com cultural, social i per descomptat patrimoni natural. la nostra singularitat és que tenim l’únic jaciment greco-romà de Catalunya.

Això ens va dur a pensar que només a Grècia podríem trobar algun centre d’educació ambiental semblant al nostre i que seria interessant establir una col·laboració en xarxa.

Durant el curs 2015/2016 es van començar les converses amb Georgia Mystridou, una professora de biologia que havia treballat al “Center for Environmental Education Kato Poroia”. Ella ens va posar en contacte amb els professionals del centre d’Educació Ambiental d’Eleftherio Kordelio de Tesalònica. Una persona del CdA viatja a Thessalonika per tenir una primera reunió amb els companys grecs. Ells es mostren molt interessats a col·laborar.

Decidim tant ells com nosaltres començar a compartir a través d’internet i simultàniament demanar finanaciació europea a través d’un Erasmus +. Exposem la idea als nostre superiors de Barcelona i Girona, que ens autoritzen i ens recolzen en el rpojecte. La Sandrine ens informa que com a CdA no podem demanar un Erasmus com el que demanen els altres centres; però podem demanar un KA104, formació d’adults.

Vàrem redactar el projecte i ens vam presentar a la convocatòria, però vam ésser rebutjats, per no ser centre formador d’adults.

Els companys grecs també es van presentar amb el mateix projecte i a ells els van concedir l’Erasmus+

La cooperació segueix, ells amb finançament i nosaltres sense.

Si voleu conèixer més sobre el projecte cliqueu la icona:

la versió en anglès la trobareu clicant aquí: