Ciència en primera persona: La química de la cuina, una química complicada
Dins dels actes de la 22 edició Setmana de la Ciència que se celebra del 10 al 22 de novembre, la Subdirecció General de Formació Permanent i Recursos Pedagògics han programat l’activitat “El científic a l’abast”, en col·laboració amb la Fundació Catalana per a la Recerca i Innovació.
Sota l’eslògan La ciència en primera persona, el dimecres 15 de novembre a les 11.30 hores a la sala d’actes de l’institut Martí i Pol de Cornellà de Llobregat comptarem amb en Sr. Claudi Mans Teixidó que farà la conferència “La química de la cuina, una química complicada”
Claudi Mans i Teixidó (Badalona, 1948), és catedràtic emèrit del departament d’Enginyeria Química de la UB, antic degà de la Facultat de Química, president de la divisió de ciències, director acadèmic del centre de formació continuada Les Heures i exdelegat del rector al Campus de l’Alimentació de Torribera-UB. Té publicats llibres de text i de divulgació, entre ells “La truita cremada” (2005), “Els secrets de les etiquetes” (2007), “La vaca esfèrica” (2008), “Sferificaciones y macarrones” (2010) i “La Química de cada dia” (2016), més de 200 articles científics i de divulgació, i ha dictat més de 350 conferències i comunicacions a congressos. També és assessor i col·laborador de CosmoCaixa i del Bulli Foundation.
L’objectiu d’aquesta activitat, que organitza l’FCRi –en el marc del seu programa Ciència i Aula– en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament, és impulsar el coneixement de la ciència i les vocacions científiques entre els estudiants d’ESO i Batxillerat.