Exposició MAUS a l’institut Miquel Martí i Pol

A  la biblioteca de l’institut Miquel Martí i Pol hem pogut gaudir d’una exposició sobre la novel·la gràfica Maus. Aquest llibre  d’Art Spiegelman,  guardonat  amb el premi Pulitzer el 1992, narra gràficament com el pare de l’escriptor va poder sobreviure al camp de concentració d’Auschwitz.

Spiegelman utilitza animals antropomòrfics per representar els diversos col.lectius. Així per exemple els ratolins són els jueus, Maus vol dir ratolí en alemany; els gats, els alemanys; els porcs, els holandesos; i les granotes, els francesos.

L’exposició consta de 16 plafons, que hem col.locat formant un túnel que acaba amb un reixat, simulant l’angoixa que devien patir els jueus als camps de concentració. També hem tingut 21 llibres de Maus, 40 llibres de la temàtica del nazisme i totalitarismes. A més a més hem afegit una petita exposició de diversos dibuixos que van realitzar els nens i nenes reclosos als camps, i hem col·locat un seguit  de plaques al terra, imitant les Stolperteine de Berlín, en què apareix el nom d’alguna víctima del nazisme. Però sense dubte la joia de l’exposició, a part de les fotografies originals d’Auschwitz, han estat dues relíquies, dues pedres originals de dos camps de concentració: Auschwitz i Birkenav.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>