La ciència en primera persona

El dimecres 7 de novembre es van iniciar els actes de la Setmana de la Ciència al Prat amb la conferència Hoy comemos genes impartida per la doctora Andrea Giordano.

La Dra. Giordano graduada en Biologia per la Universitat de Buenos Aires i actualment investigadora al grup derecerca de genètica i genòmica de plantes del Centre de Recerca en Agrigenòmica – CRAG, va introduir els conceptes de variabilitat genètica i explicà com l’estudi del genoma (DNA) és útil per millorar les espècies vegetals que els humans fem servir. Seguint els seus estudis pel món, ens va mostrar tres exemples en les gramínies, la canya de sucre i finalment el meló.

Alumnat de 4t d’ESO i Batxillerat dels instituts  Baldiri Guilera, Ribera Baixa i el centre concertat Ntra. Sra. del Mar – García Lorca hi van assistir acompanyats del seu professorat.

Agraïm al Cèntric Espai cultural l’ús de l’auditori i el suport tècnic així com a la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) que en coordinació amb el departament d’Ensenyament de la Generalitat fa possible aquestes conferències dedicades a l’impuls i la divulgació científica entre la joventut dels centres de secundària.