Seminari en línia. Parlar per aprendre a parlar, a càrrec de Carme Bové.

En el marc del programa pilot de comunicació oral Tenim la paraula, el dia 22 de febrer al SE del Prat, va tenir lloc la conferència Parlar per aprendre a parlar, a càrrec de Carme Bové.

▶️ Vídeo de la conferència.

Carme Bové, filòloga catalana i màster en lingüística aplicada, forma part del Consorci per a la Normalització Lingüística i és membre de l’equip Avaluar per aprendre de l’Associació de Mestres Rosa Sensat. La consultoria de l’assignatura Adquisició i aprenentatge de la llengua catalana a la UOC li ha permès aprendre ensenyant.

“A parlar en una llengua estrangera se n’aprèn parlant i practicant com més millor, tant si és a l’inici de l’aprenentatge, amb les primeres expressions orals bàsiques, senzilles i quotidianes, com si es tracta de l’aprenentatge de la llengua oral formal, pròpia de nivells més elevats. Com més les practiques, més n’aprens. Per això, és important que l’aprenent trobi fora de l’aula un ambient lingüístic favorable, que doni valor i usi la llengua, que en faciliti la comprensió quan cal i sobretot que no la canviï sistemàticament”. Aquest ha estat el tema i les reflexions tan interessants i molt actuals que ha desgranat la Carme Bové a la conferència Parlar per aprendre a parlar.