Joc d’estratègia Twilight Struggle

FORMULARI de sol·licitud, màxim 2 setmanes.

Joc d’estratègia basat en la guerra freda on un jugador (o equip) representa els Estats Units i l’altre la Unió Soviètica.

L’objectiu del joc és portar un marcador comú a l’extrem del bàndol corresponent, o tenir el marcador a favor al terme de deu torns de joc. Cadascun dels deu torns de joc consisteix en una «fase de capçalera» i sis o set rondes en què els jugadors juguen les cartes, que representen esdeveniments històrics repartits en tres períodes: guerra inicial, intermèdia i tardana. Les cartes es juguen de dues maneres: com a esdeveniments o com operacions. Cada jugador ha de jugar almenys un esdeveniment (a la «fase de capçalera») a cada torn. Els esdeveniments del joc representen esdeveniments històrics específics (com la creació de l’Agència Central d’Intel·ligència, el bloqueig de Berlín o la crisi del canal de Suez), o situacions més generals (com la celebració d’una cimera o dels jocs olímpics). Les operacions permeten influir en un país, intentar un cop d’estat, realinear un país cap al propi bloc, o millorar la posició de la superpotència en la carrera espacial. Els esdeveniments afavoreixen els EEUU, a la Unió Soviètica o als dos a la vegada. Trobareu més detalls aquí i a les pròpies instruccions del joc, que inclouen exemples de partides. El 2010 es va considerar el millor joc de taula segons BoardGameGeek i ha guanyat diversos premis. Recomanat a partir de 14 anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>