RECULL DE RECURSOS AMBIENTALS PER DIES DE CONFINAMENT– Escoles Verdes VOL. III

Tercera tria de recursos, articles i propostes per seguir treballant l’Educació per a la Sostenibilitat des de casa:

  • ACCIONS INTERESSANTS: L’aturada pel confinament ha fet que moltes accions de “neteja” i manteniment de la vegetació en espais urbans, rurals i enjardinats hagin deixat de fer-se. Això ha provocat una explosió de vida i biodiversitat que hauria de fer-nos reflexionar sobre les nostres accions quotidianes. Un moviment a través de tot Europa vol posar en valor les mal anomenades “males herbes” identificant-les amb guix al terra:

  • APRENDRE MÉS SOBRE LES PAPALLONES: Al canal de Youtube del CREAF (Centre de Recerca Agro-forestal) ja teniu disponible un curs d’identificació de papallones en obert i gratuït per a tothom. Està pensat per a papallones de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que són les que la majoria de vosaltres també podeu trobar al voltant de les vostres escoles i municipis.
  • RECURSOS PER DONAR-HI UN COP D’ULL:
    • 17 OCELLS PER A 17 ODS: Guia que vincula 17 espècies d’ocells amb els 17 ODS segons les seves característiques i el seu comportament (en castellà).
    • Per als més petits, l’ACTIVIZOO: propostes diàries d’activitats per a omplir el temps lliure amb jocs, contes i curiositats que els permetran continuar aprenent sobre la natura.
    • ATLES DELS CONFLICTES AMBIENTALS: Atles interactiu i constantment actualitzat que recopila més de 2000 conflictes ambientals de tot el planeta. Realment interessant! (en anglès).