Josep: projecció i conversa amb Aurélien Froment “Aurel”

L’Àrea Educativa del Memorial Democràtic ha organitzat una nova activitat adreçada a estudiants de secundària per donar a conèixer l’exili del 39. Es tracta de la projecció de la pel·lícula Josep (Aurel, 2020) i una conversa posterior amb el director del film.

El visionat a les aules es farà durant la setmana del 26 al 30 d’abril. Per tal de facilitar la tasca dels docents que vulguin realitzar aquesta activitat a les aules, es programaran passis en diferents horaris.

A més de la projecció, divendres, 30 d’abril, el director del Memorial Democràtic, Jordi Font, conversarà amb Aurel, el director i dibuixant de la pel·lícula. L’entrevista es basarà en preguntes fetes pels mateixos estudiants

 

Inscripcions

Els centres educatius que hi vulguin participar s’hauran d’inscriure prèviament mitjançant aquest formulari. Hauran d’indicar el nombre d’estudiants i el nivell d’estudis

El Memorial Democràtic indicarà la disponibilitat per ordre d’inscripció. L’activitat es realitzarà en línia.

 

Josep

Febrer de 1939. Milers de republicans que fugen de la dictadura franquista son “aparcats” pel govern francés en uns improvisats camps “d’internament”. Separats per un filferro de punxes, dos homes es faran amics. Un és gendarme, l’altre és dibuixant.

De Barcelona a Nova York, aquest film franco-català dirigit per Aurel i amb música de Sílvia Pérez Cruz i veu de Sergi López segueix les passes de l’il·lustrador i pintor català Josep Bartolí pels camps de concentració del sud de França, just després de la Guerra Civil.