Guanyem un estiu lector

S’acosta l’estiu, un període llarg de vacances, que suposa, per a molts infants, una aturada en el procés de lectura fins a la tornada a l’escola. Aquesta es pot traduir en pèrdua del ritme d’aprenentatges i l’increment de les desigualtats educatives. La promoció de la lectura és una resposta eficaç per garantir un inici de curs amb majors garanties d’èxit.
Des del projecte LECXIT ens proposem enriquir l’estiu amb orientacions i activitats de lectura. Per fer-ho, us convidem a fer una sessió amb les famílies i oferir un kit lector als nens i nenes del vostre territori amb propostes i recursos per promoure l’hàbit i el gust per la lectura.
Des del programa LECXIT us proposem fer una trobada amb les famílies que té per objectiu posar en valor la importància de la lectura com un hàbit bàsic per garantir l’èxit educatiu dels seus fills i filles.
En aquest sentit, la trobada a final de curs és clau per donar confiança a les famílies que elles poden promoure la lectura durant les vacances d’estiu i fer ús del kit lector per trobar-hi recursos.
En aquest enllaç us facilitem la guia amb recomanacions perquè la trobada sigui tot un èxit. Preneu aquelles que us siguin útils i adapteu-les amb la vostra experiència i coneixement de les famílies a qui acompanyeu.