QUÈ ÉS LA REALITAT VIRTUAL?

La realitat virtual (RV) ens ajuda a representar el món real a través de mitjans electrònics. Mitjançant una simulació per ordinador s’aconsegueix la sensació que allò representat és real. No només són experiències visuals, sinó que poden incloure també informació sensorial addicional, com ara les auditives o tàctil. Aportant motivació als alumnes potenciant les seves competències digitals i comunicatives.

 

 

Per a veure les imatges virtuals calen unes ulleres especials. Les més senzilles són les de cartró, en anglès cardboard glasses. Es poden comprar on-line per exemple a: TinyDeal.

Per tal de veure les imatges esfèriques, primer cal comprovar que el nostre dispositiu mòbil té habilitat el giroscopi. Amb l’app gratuïta SENSOR BOX ens dirà si el tenim i si cal activar-lo.

 A Internet podem trobar moltes fotos esfèriques ja preparades per la Realitat Virtual:

Per crear els nostres continguts de realitat virtual (RV) podem utilitzar moltes aplicacions. Recomanem ROUNDME que incorpora punts d’interès i audio espaial que només s’activa quan s’està mirant orientat cap al so (interior i/o exterior).

Exemple: https://roundme.com/tour/76653/view/191926/

A continuació es llista programari de creació d’imatges de RV de menys a més dificultat:

A destacar:

Curs de Realitat Virtual a l’educació de l’INTEF

Pagina d’actualitat de la Realitat Virtual del Departament

Per últim, un recull de Realitat Virtual a Pinterest