Nou web del Banc de recursos

Benvolgudes/ts,Banc de recursos

L’espai El Banc de recursos. La lectura: font de plaer i coneixement ha passat del web de la xtec a un espai NODES creat expressament per al Banc. Durant els darrers 3 mesos s’ha estat traspassant tota la informació del vell espai al nou. Ara  ja està tot traspassat i en ple funcionament.

La nova adreça del Banc és:

http://serveiseducatius.xtec.cat/bdrlectura/

El nou espai disposa d’una agenda d’esdeveniments d’actualitat que es produeixen al voltant de la lectura a qualsevol indret de Catalunya.

També, d’un twitter propi per difondre les seves informacions:

https://twitter.com/BDRlectura

i d’un tauler de novetats a la revista Scoop.it:

http://www.scoop.it/t/tauler-de-novetats

A més, el Servei Educatiu del Segrià, publica una revista sobre biblioteques escolars a la mateixa xarxa:

http://www.scoop.it/t/bibliotequesescolars.

Recordar-vos que a més de l’espai a NODES, el Banc té un butlletí digital trimestral de novetats. Aquest butlletí recull les informacions més rellevants que al llarg del trimestre s’incorporen al Banc.

 

Què és el Banc de recursos?

El Banc de recursos. La lectura: font de plaer i coneixement és el fruit d’un treball de col·laboració entre els centres de recursos pedagògics (CRP) del Departament d’Ensenyament, constituïts en grup de treball des del 2004.

El BDR es pot definir com un portal informatiu que conté una selecció de recursos, revisats i actualitzats, sobre la lectura en tot el seu abast.

Ofereix informació d’activitats, propostes didàctiques, pràctiques educatives, materials sobre competència lectora i informacional, seleccions bibliogràfiques i guies, articles i revistes, cursos de formació, documentació i estudis, associacions i entitats dedicades al foment lector, llibreries especialitzades, etc.

L’objectiu principal és facilitar la cerca, gestió i difusió d’informació destinada a impulsar el coneixement, l’actualització i la dinamització de la lectura i afavorir l’ús pedagògic de la biblioteca escolar. A més de donar un suport efectiu i permanent al professorat dels centres educatius que impulsen el pla lector de centre i la biblioteca escolar com a espai per a l’aprenentatge i la investigació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>