La meva food-truck

Victoria Da Silva PrestiniTítol:          Creació d’una empresa: La meva food-truck
Autor/a:     Victoria Da Silva Prestini
Tutor/a:      Fátima Calvo
Modalitat:  Humanitats i Ciències Socials
Àrea:          Economia
Centre:       Ins Ramon de la Torre
Localitat:   Torredembarra

Objectius:
  1. Augmentar el meu coneixement sobre els passos a seguir en la creació d’una empresa.
  2. Resoldre la qüestió de si seria rentable o no crear aquesta food-truck.
  3. Saber identificar els problemes que puguin sorgir i corregir-los.
  4. Aconseguir els documents i permisos necessaris per a poder dur-lo a terme.
El procés:

– Del primer que vaig informar-me va ser de l’obtenció de la food-truck, on podia comprar-ne una, el seu condicionament, i més o menys tenir una idea del que havia de gastar.
– Com a segona recerca, em vaig anar informant a través de pàgines webs, llibres i persones que en sabessin del tema de quins permisos hauria de demanar, a qui se’ls hauria de demanar, bàsicament els requisits.
– Vaig continuar fent un anàlisis de probabilitats, per calcular com podien sortir les coses en un futur.
– I finalment un anàlisis comparant el que podria sortir bé i el que no, decidint el més apropiat.
– Vaig acabar amb una conclusió i la meva opinió final del treball.

Conclusions:

En quant als objectius proposats
Jo tenia 4 objectius per al meu treball de recerca:
El primer era augmentar el meu coneixement, i, personalment, aquest ha estat el que més he aconseguit, ja que si comparo el meu nivell d’informació sobre la creació d’empreses al principi del treball i ara, hi ha un un gran canvi. Ara puc dir que si volgués crear una empresa sabria com fer-ho, i sabria què fer per a que sortís bé i que no.
El segon era resoldre la qüestió de si seria o no rentable crear aquesta empresa, i la resposta està en el següent apartat (5.2).
El tercer era saber trobar una solució als problemes que tingués, i en aquest cas puc sentir-me bastant tranquil·la i segura ja que penso que amb l’ajuda d’internet, de les persones a les que he acudit i, concretament, de la meva tutora del treball, he aconseguit resoldre els problemes . És innegable que hi ha hagut problemes o bloquejos que han estat més fàcils de superar que altres, però, a la majoria, només he necessitat una mica més de voluntat per a aconseguir trobar la solució.
I per últim, era aconseguir tots els documents necessaris per a poder dur-ho a terme com si fos una creació real. En aquest apartat he hagut d’ajustar-me i modelar-me a la situació, perquè com òbviament no és una creació real, hi ha hagut permisos o documents per als quals havia de pagar, i el que he fet ha sigut arribar fins a on podia sense pagar res i, finalment, explicar en el treball el procés que s’hauria d’acabar de fer.
En quant a la decisió de crear o no l’empresa
Finalment, tenint en compte tots els estudis de viabilitat i de planificació que he fet i en relació amb els valors monetaris que tinc com a resultats, concloc aquest pla d’empresa amb la decisió de sí emprendre aquesta activitat.
Penso que els resultats que he obtingut són suficientment bons per a poder dur a terme la creació de la meva food-truck, i el que m’acaba de convèncer són dues característiques. La primera és que els valors que tinc són positius tot i tenint en compte sempre els pitjors dels casos, tenint en compte l’escenari pessimista. I l’altra, és que la meva food-truck és bastant innovadora i original i els meus productes poc coneguts, i penso que és un gran punt a favor, ja que serà una forma de diferenciació de les altres empreses.
La meva opinió personal
Finalitzo el meu treball de recerca amb una opinió bastant diferent que amb la que vaig començar. Ha estat un treball no-simple per a poder definir-ho d’alguna manera. No vull dir complex, ja que per a mí complex hauria sigut fer un treball de recerca sobre la vegetació, però sincerament al principi m’esperava la recerca no tan dificultosa.
Hi ha hagut bastants apartats on sabia com es feia o el que havia de fer, però a l’hora d’aconseguir dur-ho a terme tot el procés es dificultava. És un treball que depèn molt de les teves ganes d’emprendre, de constància i de la voluntat que tinguis per a poder crear-lo. Òbviament no tot és fàcil i ràpid d’aconseguir, però penso que és una feina que ha de ser molt treballada i preparada per a que pugui sortir bé.
Fer aquest treball ha estat una experiència única i diferent, en la qual penso que he aconseguit els meus objectius i el que jo volia dur a terme. No ha sigut fàcil, i he d’agrair principalment a Fàtima per la seva gran ajuda i saber sempre indicar-me com fer allò per a que sortís bé.

Bibliografia:
  • Pina Massachs, Montserrat, et al.. Economia de l’empresa.. McGraw-Hill
Llocs Web:
Fotos:

 

Foto 1.- LA MEVA FOOD-TRUCK – V.DaSilva
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>