Fotosíntesi artificial

Marta Romero RibasTítol:          Fotosíntesi artificial: l’energia del futur.
Autor/a:     Marta Romero Ribas
Tutor/a:      Maria Teresa Fortuny Gras
Modalitat:  Ciències i tecnologia: Cientificotècnic
Àrea:          Química
Centre:       Ins Pons d’Icart
Localitat:   Tarragona

Objectius:
  1. Estudi de la fotosíntesi artificial
  2. Estudi del rendiment del mètode
  3. Confecció d’un experiment relacionat amb la fotosíntesi artificial
Hipòtesi:

La fotosíntesi artificial és un mètode eficient? Podria arribar a ser una font d’energia en el futur?

El procés:

La realització d’aquest Treball de Recerca es va basar en dues parts: una teòrica i una de pràctica.
En la primera vaig plantejar i explicar fotosíntesi dels organismes fotosintètics, l’origen de la fotosíntesi artificial, la seva metodologia i els projectes involucrats en la fotosíntesi artificial .
Per altra banda, la part pràctica es va basar en la realització d’una electròlisi per tal d’obtenir hidrogen com a font de combustible. L’electròlisi es va realitzar a partir d’uns elèctrodes que vaig confeccionar, uns catalitzadors que es van obtenir per mitjà d’una electrodeposició i diferents dissolucions amb diferents pH, es van sintetitzar unes dissolucions buffers.
L’objectiu de la pràctica va ser determinar quin era el pH òptim de cada catalitzador i quin dels dos catalitzadors oferia major eficiència i constància en la intensitat que està directament relacionada amb la producció d’hidrogen.

Conclusions:

Amb els resultats obtinguts de la part pràctica vaig concloure que com més bàsic era el medi en el qual actuaven els catalitzadors, major producció d’hidrogen s’obtenia i aquest era cada cop més constant. Per tant vaig poder afirmar les hipòtesis plantejades, la fotosíntesi artificial presenta una gran eficàcia que la pot conduir a ser una font d’energia competent en un futur.

Bibliografia:
  • Departament of Chemical Engineering,Stanford University. Benchmarking Heterogeneous Electrocatalysts the Oxygen Evolution Reaction. ournay Of The American Chemical Society.California, United States
  • Royal Society of Chemistry. Solar Fuels and Arificial Photosynthesis. RSC
Llocs Web:
Presentació: