La química de la llet

Asmae IzlaneTítol:          La química de la llet
Autor/a:     Asmae Izlane
Tutor/a:      Yolanda Lizano Salas i Montse Vidal
Modalitat:  Ciències i tecnologia: Cientificotècnic
Àrea:          Química
Centre:       Ins Josep Tapiró
Localitat:   Reus

Objectius:
  1. Determinar experimentalment el contingut de calci en diferents tipus de llet.
  2. Observar com varia amb el temps el contingut d’àcid làctic en la llet fresca.
  3. Comprendre la importància que té aquest aliment.
  4. Entrevistar a algú que treballi al sector de la llet.
  5. Saber què pensa la gent sobre la llet.
El procés:

Tal com indica el títol, el meu treball tracta sobre la llet des d’un punt de vista químic.
Es divideix en dues parts, la primera és la teòrica i és on explico els components de la llet, alguns dels processos pels quals hauria de passar, els diferents tipus de llet que es venen als supermercats, etc. I la segona part és la part pràctica i la que considero més interessant, ja que és on explico les pràctiques dutes a terme al laboratori, les dietes elaborades per consumir les dosis recomanables de calci, l’entrevista feta a dos membres de la Cooperativa CADÍ i, finalment les conclusions extretes d’una enquesta relacionada amb el consum de la llet.

Conclusions:

• La concentració de l’àcid làctic en la llet varia amb el pas del temps.
• S’ha pogut determinar experimentalment el contingut en calci de la llet.
• El concepte que tenia sobre aquest aliment ha anat canviant a mesura que anava trobant més informació.
• Actualment, ja puc seleccionar el tipus de llet que s’adapti millor a les meves necessitats.

Llocs Web:
Presentació: