Títol: La química de la llet
Autor/a: Asmae Izlane
Tutor/a: Yolanda Lizano Salas i Montse Vidal
Modalitat: Ciències i tecnologia: Cientificotècnic
Àrea: Química
Centre: Ins Josep Tapiró
Localitat: Reus
Objectius:
- Determinar experimentalment el contingut de calci en diferents tipus de llet.
- Observar com varia amb el temps el contingut d’àcid làctic en la llet fresca.
- Comprendre la importància que té aquest aliment.
- Entrevistar a algú que treballi al sector de la llet.
- Saber què pensa la gent sobre la llet.
El procés:
Tal com indica el títol, el meu treball tracta sobre la llet des d’un punt de vista químic.
Es divideix en dues parts, la primera és la teòrica i és on explico els components de la llet, alguns dels processos pels quals hauria de passar, els diferents tipus de llet que es venen als supermercats, etc. I la segona part és la part pràctica i la que considero més interessant, ja que és on explico les pràctiques dutes a terme al laboratori, les dietes elaborades per consumir les dosis recomanables de calci, l’entrevista feta a dos membres de la Cooperativa CADÍ i, finalment les conclusions extretes d’una enquesta relacionada amb el consum de la llet.
Conclusions:
• La concentració de l’àcid làctic en la llet varia amb el pas del temps.
• S’ha pogut determinar experimentalment el contingut en calci de la llet.
• El concepte que tenia sobre aquest aliment ha anat canviant a mesura que anava trobant més informació.
• Actualment, ja puc seleccionar el tipus de llet que s’adapti millor a les meves necessitats.
Llocs Web:
- PeriódicoSalud
- CuidatePlus
- LechePuleva
- Viquipèdia
- Ecured
- Biotrendies
- El Tribuno
- Web Consultas
- Fuerza y Control