Witricitat, energia sense fils

Alvaro Benitez CarmonaTítol:          Witricitat, energia sense fils
Autor/a:     Alvaro Benitez Carmona
Tutor/a:      Estrella Nieto
Modalitat:  Ciències i tecnologia: Cientificotècnic
Àrea:          Física
Centre:       Ins Antoni de Martí i Franquès
Localitat:   Tarragona

Objectius:
  1. El principal objectiu és aprendre més sobre l’electromagnetisme perquè durant la primària, ESO i fins a segon de batxillerat no es fa res. M’agradaria aprendre com funciona, les teories en les quals es bassa, les fórmules i totes les aplicacions més útils dintre de la indústria
  2. D’altra banda, l’electromagnetisme pot ser un tema molt complex per això vull fer una presentació interessant i educativa on la gent, després de sortir, tingui curiositat pel tema.
Hipòtesi:

Comprovar que l’energia sense fils és possible

El procés:

Al començament vaig tindre molts problemes per avançar el tdr, ja que no tenia cap mena de coneixements sobre el tema, per això els primers passos dintre de l’electromagnetisme van ser molt lents. Tot i això, el major problema que vaig tindre va ser a la part pràctica: Com faig un prototip d’energia sense fils? Llavors a partir d’aquí i d’una llarga recerca vaig decidir fer un primer prototip molt senzill per poder conèixer molt més aquest tipus de tecnologies i després faria la meva pràctica final. Una altra vegada, a causa de la inexperiència vaig passar molt mals de caps a l’hora d’utilitzar les eines i els materials.

Conclusions:

Desprès de tota la investigació he arribat a la conclusió que tot i que l’electromagnetisme ha avançat molt, encara queda un llarg camí per poder utilitzar-la al nostra dia a dia. Abans de poder posar aquesta tecnologia al mercat cal solucionar els problemes d’eficiència, es a dir, fer que aquest tipus de tecnologia sigui més barata i molt més rentable que els productes que utilitzen cables. També cal parlar dels problemes a la salut, és bo estar en continu contacte amb un camp magnètic? Podria provocar malalties perilloses? Cal continuar estudiant i millorant aquest tipus de tecnologia perquè en un futur les puguem utilitzar a la nostra vida de forma segura i eficaç.

Bibliografia:
  • Llibre de Física, Paul A. Tipler. Editorial reverté.
Llocs Web:
Presentació: