Sistemes d’ajuda a la conducció

Raúl Morejón PulidoTítol:          Sistemes d’ajuda a la conducció
Autor/a:     Raúl Morejón Pulido
Tutor/a:      Sònia Rodríguez Farran
Modalitat:  Ciències i tecnologia: Cientificotècnic
Àrea:          Tecnologia
Centre:       Ins Narcís Oller
Localitat:   Valls

Objectius:
  1. Analitzar i justificar si els sistemes d’ajuda a la conducció que porten els cotxes de sèrie són els més necessaris

  2. Analitzar i muntar un o dos d’aquests sistemes

  3. Són segurs els sistemes d’ajuda a la conducció, o es podrien millorar?

El procés:

En la part practica he fet el muntatge vehicle electrònic. Primer de tot vaig buscar els diferents components que necessitava per fer la construcció i vaig buscar preus. Quan ja vaig tenir el material necessari, i vaig començar a informar-me de les connexions i la programació d’aquests components. Després de saber tot el necessari em vaig posar a connectar els components i programar-los fins a arribar a un vehicle “intel·ligent”. Finalment vaig fer les proves adequades i vaig donar per finalitzada la maqueta.

Conclusions:

Aquest treball m’ha permès poder entrar dins del món de l’electrònica i la programació, saber utilitzar algun component, i ha servit per tindre unes nocions bàsiques sobre el tema.
Després d’aquest treball puc contestar a alguns dels objectius que em baix plantejar en el seu moment, l’objectiu principal que em vaig plantejar va ser si els sistemes d’ajuda a la conducció són del tots segurs i si es podrien millorar. La meva resposta segons amb el que he investigat i he après al llarg del treball, és que hi ha molts sistemes d’ajuda a la conducció, com el nou Audi A8 que incorpora 51 sistemes d’ajuda a la conducció. També he vist que els sistemes estan bastant desargollat i poden ser molt segur, però el petit problema que és presenta es que poden ser molt sensibles, i depenent de la situació i climatologia, poden anar bé o poden haver-hi problemes. Sobretot són sistemes ben desenvolupats, però sempre necessiten atenció del conductor.

Llocs Web:
Vídeo:

Presentació:

Fotos:Foto 1.- Maqueta finalitzada
Foto 2.- Base de la maqueta
Foto 3.- Connexions de la maqueta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>