CHEMBOT

Roger Montané GüellTítol:          CHEMBOT: Disseny i construcció d’un sistema automàtic per la preparació de materials mitjançant coprecipitació
Autor/a:     Roger Montané Güell
Tutor/a:      Albert Andreu Sabadell
Modalitat:  Ciències i tecnologia: Cientificotècnic
Àrea:          Tecnologia
Centre:       Ins Altafulla
Localitat:   Altafulla

Objectius:
  1. Dissenyar un sistema automátic capaç de dur a terme processos de mesura i pesatge.

  2. Crear un producte funcional.

Hipòtesi:

És possible crear un sistema automàtic de control capaç de controlar un procés de coprecipitació amb un pressupost mínim?

El procés:

Per realitzar aquest TDR vaig començar estudiant què era l’automatització arribant, així, a conèixer què és, les tecnologies més usades i vaig concloure la part teòrica fent un estudi sobre Arduino.
Un cop acabada aquesta fase, vaig començar amb el disseny i la construcció de la maqueta. Vaig començar per establir els paràmetres a que s’havia d’ajustar el projecte, després, vaig valorar totes les alternatives presents per realitzar el treball (tria de motors, sensors, etc.) i vaig acabar creant els plànols mecànics i elèctrics de la maqueta. Un cop construida, vaig començar a fer les primeres proves per ajustar els sensors, i un cop finalitzat el calibrat d’aquests, vaig idear el programa que controlaria tot el procés. Amb tot això, vaig obtenir uns resultats i els vaig valorar en comparació amb els paràmetres esperats.

Conclusions:

Amb els resultats obtinguts, vaig concloure que sí és possible crear un sistema de control per a la preparació de materials amb una precisió molt elevada, tot i que millorable donat que el material emprat en la maqueta no és d’alta qualitat.

Bibliografia:
  • ArduinoThe Arduino projects book
  • Universitat Pompeu Fabra (UPF)Descobrint la internet de les coses a través d’Arduino. Barcelona. Dossier de treball (versió v1.0)
Llocs Web:
Vídeo:

Presentació:

Fotos:Foto 1.- Logo de la maqueta
Foto 2.- Experiment final
Foto 3.- Primer prototipus
Foto 4.- Prototipus final

Fitxers:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>