Additius alimentaris, què és el que mengem?

Enric Ros FustéTítol:          Additius alimentaris, què és el que mengem?
Autor/a:     Enric Ros Fusté
Tutor/a:      Andrea Lorente
Modalitat:  Ciències i tecnologia: Ciències de la Salut
Àrea:          Biologia
Centre:       Ins Francesc Vidal i Barraquer
Localitat:   Tarragona

Objectius:
  1. Aprendre a diferenciar les categories dels additius i el seu ús.

  2. Detectar els additius en els productes que mengem dia a dia en un esmorzar.

  3. Trobar les pitjors i millors marques pel que fa als additius.

  4. Aprendre a interpretar les etiquetes dels aliments.

  5. Trobar els additius més utilitzats en els aliments

Hipòtesi:

Un esmorzar normal conté de mitjana més de tres additius.

El procés:

En primer lloc, al començar el treball, vaig crear el word per treballar i vaig anar avançant la part teòrica durant l’estiu; de tant en tant anava comunicant-me amb la tutora per a preguntar alguns dubtes. Vaig anar treballant tot el cos de la memòria i finalment vaig fer 11 apartats: introducció, què són els additius, història dels additius, tipus d’additius, efectes secundaris dels additius, mescles d’additius, què és l’IDA, legislació sobre l’etiquetatge, part experimental, conclusions i bibliografia.

Conclusions:

En les conclusions d’aquest treball vaig fer, en primer lloc, un recull i presentació sintètica dels resultats obtinguts; posteriorment, vaig fer una valoració dels resultats, i vaig arribar a la conclusió que els resultats obtinguts poden ser molt útils de cara a la nostra vida diària; també vaig poder confirmar la hipòtesi, ja que mengem més de tres additius de mitjana en un esmorzar, ja que ingerim més de quatre per a un sol producte, i els objectius també han estat assolits quasi completament; els problemes que he tingut al fer el TDR van sorgir principalment a l’inici del treball, ja que tenia pensat fer un experiment en un inici, però com no vaig obtindré uns bons resultats i encara estava a temps de canviar-lo , vaig preferir fer un estudi de mercat; no vaig trobar una forma exacta de millorar el meu treball, sinó que vaig trobar una forma diferent de fer-lo; finalment vaig fer una valoració personal de tot el que he estat treballant durant aquests mesos.

Bibliografia:
  • Christopher C. HughesGuía de aditivosAcribia
  • Corinne GougetLos aditivos alimentariosObelisco
  • Albert Ronald Morales i Jeanette Jaime GonzálezAlimentación sana vs. Transgénicos, aditivos y nanotecnologíaObelisco
  • Bernabé Sanz PérezAditivos alimentariosEverest
Llocs Web:
Presentació:

Fotos: