Som el que mengem

Ins Vila-seca - Irina Aparisi GonzálezTítol: Som el que mengem, i això ens ajuda a ser més del que som
Autora: Irina Aparisi González
Tutor: Jaume Valla Marquilles
Modalitat: Ciències i tecnologia: Ciències de la Salut
Àrea curricular: Ciències de l’Esport
Centre: Ins Vila-seca
Localitat: Vila-seca

Objectius:
  • Adquirir bons coneixements sobre la nutrició i l’alimentació.
  • Aconseguir dissenyar dietes.
  • Conèixer en profunditat els beneficis d’una vida sana.
  • Saber si la meva alimentació és la correcta i si està be compaginada amb l’esport.
  • Parlar amb alguna especialista del tema.
Hipòtesis:

Es realitza una bona dieta mediterrània al meu poble?

El procés:

Per poder saber si la meva hipòtesi era correcta, primer havia de buscar tota la informació sobre la dietètica, la nutrició i l’esport.
També havia de parlar amb una especialista del tema, per a que m’aconselles.
Finalment, vaig realitzar enquestes a traves d’internet i pel carrer.

Conclusions: 

Els resultats obtinguts del treball en global, em són molt satisfactoris. Amb la part més teòrica del treball he après moltes coses interessants i importants que no sabia.

A la part pràctica, he pogut realitzar una entrevista a una llicenciada en dietètica i nutrició, i a més, he realitzat una investigació sobre si els habitants de Vila-seca i voltants segueixen una bona dieta Mediterrània.

Després d’analitzar amb gràfics totes les preguntes del qüestionari, puc arribar a la conclusió de que la majoria no realitza una bona dieta Mediterrània.

Els únics punts on els resultats són relativament positius són el de l’oli i el vi. Els que potser estan a mitges són el de les verdures, que encara en consumeixen poques; el de les mantegues, encara que hi ha gent que les consumeix diàriament; i el de les begudes carbonatades, on també encara és consumeixen massa.

Tots els altres punts restants donen resultats molt dolents. Per exemple: consumeixen fruita, però només un cop al dia en comptes de cinc que és el recomanat; de carn vermella en consumeixen massa, aquest tipus de carn s’ha de consumir de dos a tres cops setmanals i la gent la consumeix quasi cada dia; de llegums, encara hi ha molt gent que no en consumeix o que només les menja un cop a la setmana; de peix i marisc, només consumeixen un cop a la setmana, hi haurien de ser com a mínim tres; de brioixeria, en mengen massa, com a molt hauria de ser un cop a la setmana; per últim, de fruits secs, hi ha molta gent que no en consumeix gens de fruits secs i s’haurien de consumir més d’una vegada a la setmana.

Bibliografia: