Disseny i programació de videojocs

Alex Luna GarvinTítol: Disseny i programació de videojocs
Autor: Alex Luna Garvin
Tutor: Mikel López Villarroya
Modalitat: Ciències i tecnologia: cientificotècnic
Àrea curricular: Tecnologia
Centre: C Joan XXIII
Localitat: Tarragona

Objectius:

Aprendre les diferents parts que comporten el desenvolupament d’un videojoc, partint del desconeixement.

Desenvolupar el meu propi videojoc des de zero.

Fer una valoració personal; en un futur m’agradaria poder treballar en el món de la programació, per això volia veure aquest treball com una oportunitat de poder testejar aquest món de primera mà.

Hipòtesi:

Sóc capaç d’aprendre les diferents parts que comporten el disseny i la programació, i aplicar-les a un projecte.

Procés:

Vaig començar partint del desconeixement absolut sobre programació i modelatge en 3D.

Primer de tot vaig haver d’aprendre les bases per poder entendre les meves limitacions. Un cop enteses les bases vaig començar a planificar tot el procés de la creació del meu videojoc, i havia de combinar la creació amb l’aprenentatge.

Vaig començar diferents projectes, però en adonar-me del temps que hem portarien, havia de replantejar tota la part pràctica.

Amb la limitació principal del temps vaig arribar a una conclusió; no n’era capaç de dissenyar els nivells, personatges, menús, i altres elements del videojoc en tan poc temps.

Sobre aquest problema la solució més evident era al següent, sinó sóc capaç de dissenyar-ho en aquest temps, doncs faré que es disseny-hi el mateix. Aleshores vaig decidir desenvolupar un videojoc que es generés de forma aleatòria, d’aquesta manera podia enfocar els meus esforços en aconseguir que tot funcionés i en l’aprenentatge, i aconseguia fer un joc que es pogués tornar a jugar un cop finalitzat.

Tot el procés de la creació de la part final hem va portar 7 mesos, en cara que tenint en compte els projectes descartats, la suma del temps arribaria als 11 mesos.

Conclusions:

He assolit els coneixements necessaris per poder desenvolupar el meu videojoc. I en cara que hem queda molt per aprendre, la diferència entre quan vaig començar, quan estava a mig camí, i en finalitzar el treball és molt notable.

Respecte a la valoració personal, he descobert que m’agrada molt més del que esperava en un principi, i estic impacient per poder aprendre més d’aquest món, especialment el món de la programació.

Bibliografia
Annexes