Títol: Avaluació del poder antioxidant de compostos: Mètode de llevats transgènics
Autor/a: Sara García-España López
Tutor/a: Josep Miralles Gomez
Modalitat: Ciències i tecnologia: Ciències de la Salut
Àrea: Biomedicina
Centre: Ins Antoni de Martí i Franquès
Localitat: Tarragona
Objectius:
- L’objectiu és l’avaluació del poder antioxidant de quatre compostos bioinorgànics (TP23, PPip, Resveratrol i 4QMn).
Hipòtesi:
Potser els compostos TP23, TPip, Resveratrol i 4QMn tinguin activitat antioxidant significativa.
El procés:
S’han utilitzat llevats sense un enzim antioxidant (superòxid dismutasa, SOD) incapaços de créixer amb absència de un compost amb poder antioxidant. La presència dels compostos a estudiar (TP23, PPip, Resveratrol i 4QMn) farà possible o no el creixement dels llevats, depenent del seu poder antioxidant. Metodològicament, per tal de valorar el creixement s’ha mesurat la seva terbolesa en un lector de plaques.
Conclusions:
Dels quatre compostos avaluats tan sols el 4QMn va donar una activitat antioxidant significativa (76% de l’activitat dels llevats amb SOD). Aquest compost 4QMn és un bon candidat per a futurs estudis i assaigs biològics.
Bibliografia:
- ANSARI S.. Free radical induced diseases. J Indian Med Association
- AVELLO M. y SUWALSKY M.. Radicales libres, antioxidantes naturales y mecanismos de protección. Atenea N° 494
- ECHERT R. , RANDALL D. and AUGUSTINE. Animal phisiology: Mechanisms and adaptations. Freeman
- GUTIERREZ V., JUSTO R.. Daño oxidativo, radicales libres y antioxidantes. Rev Cub Med Mil
- HERNÁNDEZ-SAAVEDRA D., MCCORD J. M.. Evolución y radicales libres. Importancia del estrés oxidativo en la patología humana. Rev Med Inst Mex Seguro Soc
- SÁNCHEZ-VALLE V., MÉNDEZ-SÁNCHEZ N.. Estrés oxidativo, antioxidantes y enfermedad. Rev Invest Med Sur Mex
- LOBO V. , PATIL A. , PHATAK A. , and CHANDRA N.. Free radicals, antioxidants and functional foods: Impact on human health. Pharmacogn Rev.
Llocs Web:
Presentació:
Fotos:
Foto 2.- Representació amb una balança del desequilibri entre el radical superòxid i l’antioxidant enzim SOD que pot provocar malalties.
Foto 3.- Representació amb una balança de l’equilibri entre el radical superòxid i l’antioxidant enzim SOD.