Ruleta de l’ODS

La Ruleta dels ODS és una eina de dinamització en format de joc per establir connexions i vincular projectes amb l’Agenda 2030 i els objectius de desenvolupament sostenible (ODS).

És un joc de taula basat en la co-creació i la interacció dels participants que té la potencialitat de ser utilitzat per agents, entitats i administracions que treballen en l’àmbit de la generació de polítiques i projectes en el marc dels ODS.

La Ruleta dels ODS està inspirada en el joc de cartes “Retos Improbables” creat per Conexiones Improbables, i s’ha creat per part de la Diputació de Barcelona conjuntament amb La Taula coop. Es va presentar per primer cop al IV Fòrum sobre Medi Ambient i Món local  de la Diputació de Barcelona.

Objectius

  • Compartir projectes presents i futurs amb la resta de participants
  • Vincular els projectes amb els ODS
  • Trobar formes d’innovar en els projectes que fem
  • Generar aliances entre els diferents projectes i participants

A partir de diferents tipus de cartes i elements i amb la presència d’un/a dinamitzador/a, al llarg de cada partida es va creant conjuntament un mapa molecular de projectes, innovacions i aliances.

Instruccions del joc La ruleta dels ODS 

Trobareu el formulari de sol·licitud de préstec a la pàgina de la Diputació de Barcelona  https://www.diba.cat/es/web/mediambient/la-ruleta-dels-ods


DOCUMENTS: