Exposició “Petits, grans tresors de l’arxiu”

L’arxiu comarcal de La Segarra, dins del marc d’activitats Cervera Capital de la Cultura 2019, durà a terme quatre mostres trimestrals amb el títol genèric “Apropa’t a l’Arxiu! La història al teu abast”.

Activitats d’interès pedagògic que dona a conèixer el patrimoni documental de Cervera i la comarca.

La primera d’aquestes exposicions, ja oberta al públic és “Petits grans tresors de l’Arxiu”, que mostra els manuscrits més rellevants i singulars que custodia l’Arxiu Comarcal i que es podrà visitar del 24 de gener al 18 d’abril.

Entre aquests documents tan singulars es pot trobar El llibre de Consells, any 1332-1333, que és el llibre més antic que es conserva a l’Arxiu Comarcal de Cervera; un Manuscrit amb notacions gràfiques de danses del s XV; els Estatuts de la Universitat de Cervera de 1727, o un Pergamí, el més antic conservat a l’arxiu que data de 1072, sobre una donació per aconseguir la salvació “post obitum”.

Us recomanem aprofitar aquesta exposició per visitar-la.

Horari:  de 9 a 14 de dilluns a divendres. Tardes de 15 a 18 de dilluns a dijous. Els divendres de 15 a 17h

Adreça: Pg. Jaume Balmes s/n | 25200   Cervera   (Segarra)

Contacte: 973 531 718; acsegarra.cultura@gencat.cat@acsegarra1

Web: http://xac.gencat.cat/ca/llista_arxius_comarcals/segara/segarra

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>