Problemes a l’esprint

És una activitat en línia adreçada a equips de centre organitzats de la manera que en cada centre es consideri més eficaç. Per aquestes activitats no cal inscripció prèvia. Únicament s’ha d’organitzar adequadament un grup d’alumnes, que potser internivells, que vulguin participar en una activitat col·laborativa de resolució de problemes.

 • La denominació de “a l’esprint” prové del fet que el centre guanyador és el primer que envia totes les solucions correctes a les qüestions de matemàtiques que es plantegen.
 • Cada any s’organitza una Jornada Matemàtica com a cloenda de les activitats dels Problemes a l’esprint. Des de fa quatre anys la jornada s’organitza amb la col·laboració del mmaca amb propostes diverses de divulgació matemàtica.  Per realçar el fet que el que és interessant és l’activitat col·laborativa per a la resolució de problemes i la participació, a aquest acte es conviden tant alguns dels equips més destacats com d’altres que hagin tingut una participació interessant a criteri de la comissió organitzadora. 
 • L’estructura de l’activitat
  • En la primera part de l’activitat es recomana que l’equip es subdivideixi i que un subgrup treballi els problemes “de la branca d’olivera” i un altre subgrup “els del colom de la pau” que són a priori un poquet més difícils que els altres.
  • L’estructura de l’activitat suggereix que, per acabar, tot el grup treballi conjuntament els reptes finals.
  • Durant uns anys el nombre de problemes ha estat 5 + 4+ 3, respectivament, però des de la segona edició de 2009 es redueix la quantitat d’enunciats, que és de 4 + 4 + 2 i es proposen uns reptes suplementaris fora de concurs.
  • Fins ara hi havia un formulari “final” on s’havien d’escriure totes els respostes; els formularis dels problemes “de la branca d’olivera” i del “colom de la pau” eren orientatius. A partir de la darrera edició de 2012  el control de les respostes es farà amb els tres formularis, i el tercer formulari només demanarà les respostes als darrers problemes.
  • La novetat anterior anirà acompanyada del fet que el formulari de cada grup de problemes, en cas que la resposta d’algun problema sigui incorrecta, indicarà quin o quins són els problemes dels quals no s’ha enviat la resposta correcta.

Dates previstes: 

5è i 6è de Primària. Dimecres 22 de gener de 2020

Batxillerat. Dimecres 5 febrer de 2020

1r i 2n d’ESO. Dimecres  19 de febrer de 2020.

Respostes a les preguntes més freqüents: http://www.cangur.org/esprint/respofaq.htm

Crònica cursos anteriors:Informació curs 2012/2013 i següents

http://www.cangur.org/esprint/primaria2018/resultats.htm

http://www.cangur.org/esprint/batxi2018/resultats.htm

http://www.cangur.org/esprint/eso-petits-18/resultats.htm