Palau dels Reis de Mallorca: concòrdia entre cultures (visita virtual)

El privatiu Regne de Mallorca fundat per Jaume I després de la conquesta de Mallorca al segle XIII i heretat pel seu fill Jaume II fou un regne efímer (1276 – 1343). Amb un peu al continent amb els comtats del Rosselló, la Cerdanya, amb el Conflent, el Capcir i el Vallespir, a més de la baronia de Montpeller i  l’altre peu al mig del mediterrani, amb Mallorca, Menorca i les Pitiüses.

Aquests espai geogràfic, va portar al rei Jaume II, educat a la Universitat de París i amic de Ramon Llull, a concebre el  seu regne com un regne pont  entre les cultures mediterrànies de l’època, un punt de trobada entre musulmans i cristians. Les inscripcions cúfiques que trobem a la Capella de la Santa Creu o en el Palau Blanc són una mostra de la voluntat d’un regne de teixir ponts entre dues cultures que sovint se’ns han presentat com a enfrontades.

Us invitem doncs a fer una visitat virtual (cliqueu a la imatge) al Palau dels Reis de Mallorca, un exponent clar de l’arquitectura gòtica civil catalana,  gràcies al Departament dels Pirineus Orientals.

Visita virtual del Palau dels Reis de Mallorca

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>